Fatma Yavuz Diyanetten neden kovuldu? Fatma Yavuz kimdir?

Fatma Yavuz kim ve nereli olduğunun yanında Diyanet İşleri Başkanlığından neden kovulduğu soruları da son dönemlerde merakla soruluyor. En son İBB'de CHP'li yönetim tarafından işe alındığı belirtilen Yavuz'un son durumu merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Fatma Yavuz Diyanetten neden kovuldu?

Fatma Yavuz kimdir? Fatma Yavuz Diyanet'ten neden kovuldu, nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor sorularının cevapları merak ediliyor. İBB İnanç masasında bir süre görev yapan Fatma Yavuz düğününde alkol servis etmesi ile dikkat çekmişti. Yavuz, bu ikram seküler dostlarımıza ikramımızdır diyerek tepki çekmişti. Peki, Fatma Yavuz kimdir? Fatma Yavuz Diyanetten neden kavuldu.

FATMA YAVUZ DİYANETTEN NEDEN KOVULDU?

Fatma Yavuz, 1979 yılında İstanbul Üsküdar'da doğdu. Türk vatandaşı olan Yavuz, aslen ermeni kökenlidir. Üsküdar İmam Hatip Lisesi'nde okudu.

Yüksek Öğrenimini ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde tamamladı.

Fatma Yavuz kimdir Fatma Yavuz Diyanetten neden kovuldu
Fatma Yavuz

 

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde yaklaşık 15 yıl Kur'an öğretmenliği yapmıştır.

2019 yılında Diyanet İşleri Başkanlığından kovuldu.

Fatma Yavuz'un Diyanetten kovulma nedeni ise "din görevlisiyle bağdaşmayan davranışlar sergilemesi" olmuştu.

Fatma Yavuz twitter hesabında kendisi ile ilgili yazdığı kısa tanıtımda, “Türk Ermenisi. İstanbul Dostları. Üsküdar İmam-Hatip, Marmara Ü. İlahiyat Fakültesi, Diyanet'ten 2019'da, İBB'den 2022'de ihraç edilmiş. Onuncu köyde" yazıyor.

Fatma Yavuz kimdir Fatma Yavuz Diyanetten neden kovuldu
Fatma Yavuz

 

Fatma Yavuz kimdir, nereli, kaç yaşında? soruları son günlerde tekrar söylemleri ile gündeme geldiğinden merak ediliyor. Ayrıca Yavuz, mini etek ve LGBT savunuculuğu ile dikkatleri üzerine çekiyor. Katıldığı bir tv yayınında "Ben mini eteği, şortu Allah rızası için savunuyorum", "Hatta LGBT haklarını da Allah rızası için savunuyorum" şeklinde yaptığı açıklamalar ile dikket çeken Yavuz, aynı zamada İBB İnanç Masası faaliyetlerini bir süre yürütmüştür. Son alınan haberlere göre, buradaki görevindende ihraç edildi.

Yorumlar