Fatih Portakal ve FOX TV'ye soruşturma

Mersin Devlet Hastanesi hakkındaki yalan haberiyle ilgili ‘Devlet organlarını aşağılama’, ‘Hakaret’ ve ‘İftira’ suçları kapsamında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FOX TV’ye soruşturma başlatıldı. Fatih Portakal ve Sorumlu Müdür İbrahim Onur Kumbaracıbaşı’nın soruşturmada şüpheli oldukları öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Portakal ve FOX TV'ye soruşturma

FOX TV geçtiğimiz günlerde Mersin Şehir Hastanesi ile ilgili gerçek dışı bir habere imza atmış, sözde haberin kurgu olduğu hastane güvenlik kamera görüntülerinin yayınlamasıyla ortaya çıkmıştı. Yalan haber sebebiyle FOX TV'ye büyük tepki gösterilmişti. Kanalın Ana Haber Spikeri Fatih Portakal haberin yalanı çıkması durumunda istifa edeceğini açıklamış, fakat bu güne kadar istifa etmemişti.

SORUŞTURMANIN ŞÜPHELİLERİ FATİH PORTAKAL VE İBRAHİM ONUR KUMBARACIBAŞI

İşte bu kurgu haber üzerine harekete geçen Sağlık Bakanlığı avukatları FOX TV Ana Haber Spikeri Fatih Portakal ve Sorumlu Müdür İbrahim Onur Kumbaracıbaşı hakkında şikâyet dilekçesi verdi. Şikâyet üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı 'Devlet organlarını aşağılama', 'Hakaret' ve 'İftira' suçları kapsamında soruşturma başlattı. Soruşturmanın şüphelileri Fatih Portakal ve İbrahim Onur Kumbaracıbaşı…

AŞAĞILAYICI, KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ, İFTİRA NİTELİĞİNDE...

Ayrıca Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği söz konusu haberle ilgili kritik bir karar verdi. Hâkimlik, sözde haber ile ilgili FOX TV Ana Haber bülteninde cevap ve düzeltme metni yayınlanmasını kararlaştırdı. Kararda, FOX TV'nin söz konusu yayınının genel olarak yayıncılık kurallarına, haber verme ve haber alma özgürlüğü kapsamında objektif habercilik kıstaslarına uymadığı belirtildi. Haberin, eleştiri sınırları ötesinde aşağılayıcı, küçük düşürücü ve iftira niteliğinde olduğu, ayrıca doğruluğundan emin olmaksızın ve soruşturulmaksızın yayınlandığı kaydedildi.

Kararda, cevap ve düzeltme metninin Fatih Portakal ile FOX TV Ana Haber programında ve programın en başında yukarıdan aşağıya yazı kaydırma tekniği kullanılarak 'Sağlık Bakanlığı'nın Cevap ve Düzeltme Metnidir' başlığı altında geciktirmeksizin derhal yayınlanmasına hükmedildi.

Yorumlar

sedat geç bile kalıdı burası yol geçen hanımı yalan dolan sahtekarlık olurmu aynı Yahudi takdiği