Faruk Aksu kimdir, nerelidir, kaç yaşında, Devlet Bahçeli bırakıyor mu?

Faruk Aksu kimdir, Devlet Bahçeli bırakıyor mu, yerine geçecek isimler arasında adı sayılanlardan biri olan Aksu kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Google Haberlere Abone ol
Faruk Aksu kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Faruk Aksu kimdir, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bırakıyor mu, yerine geçecek isimler arasında adı sayılanlardan biri olan Aksu kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Muhalif basında bugün yer alan iddialardan biri MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin siyaseti bırakacağına yönelikti. İddialara göre Bahçeli artık genel başkanlık koltuğunu devrediyor. Yerine geçecek isimlerden önce çıkan ise Faruk Aksu oldu. 

6 Temmuz 1997 tarihinden beri MHP Genel Başkanlığı görevini sürdüren 74 yaşındaki Devlet Bahçeli'nin yerine kimin geçeceğine yönelik iddialar gelmeye devam ediyor. Bahçeli sonrası partinin başına geçecek isim hakkında gazeteci yazar Esat Selışık, çarpıcı iddiada bulundu.

Faruk Aksu kimdir, Devlet Bahçeli bırakıyor mu, yerine geçecek isimler arasında adı sayılanlardan biri olan Aksu kimdir, nerelidir, kaç yaşında?
Faruk Aksu kimdir, Devlet Bahçeli bırakıyor mu, yerine geçecek isimler arasında adı sayılanlardan biri olan Aksu kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

 

Bahçeli sonrası MHP Genel Başkanı'nın kim olacağına dair pek çok isim gündeme geldiğini vurgulayan Selışık, Bahçeli'nin koltuğu bırakacağı ismi açıkladı.

Daha önce Bahçeli'nin yerine; Süleyman Sazak, Dr. Selim Kaptanoğlu, Sinan Oğan, İzzet Ulvi Yönter, Suat Başaran, Hüseyin Sözlü gibi isimlerin adının geçtiğini vurgulayan Selışık, "Bu isimlere şimdilerde Oktay Vural'ın da eklendiğini duydum. Saydığım isimlerin ortak noktası "Hepsinin Sayın Bahçeli'ye rağmen, ona karşı aday olmaları." dedi.

Kulislerden elde ettiği bilgileri paylaşan Selışık, "Peki ama Sayın Bahçeli, kendisinden sonra MHP Genel Başkanlığı koltuğunda kimi görmek istiyor? Gölgelerden gelen fısıltılar Sayın İsmail Faruk Aksu'yu işaret ediyor. Bu ismi bir yere not edin ( Pozisyon almak isteyenler de bu ismi gündemlerine alabilirler). Ben Sayın Aksu'yu tanımam. Kendisini uzaktan dahi görmedim. Ancak sürpriz isim olmaya son derece uygun bir profili var." ifadelerini kullandı.

FARUK AKSU KİMDİR, NERELİDİR?

İsmail Faruk Aksu, 2018 yılından beri MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu kimdir, kaç yaşında, nereli?

İsmail Faruk Aksu, 1 Eylül 1963 tarihinde Ünye'de dünyaya geldi. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde yüksek lisansını tamamladı.

1986 yılında Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığında uzman yardımcısı olarak çalışmaya başladı. 1997 yılında Hukuki ve Mali Statüler Daire Başkanlığı görevine getirildi. Asgari ücret tespit komisyonu üyeliği ve Türk Standartları Yeniden Yapılandırma Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2001 yılında Başbakanlık Konut Müsteşar Yardımcısı olarak atandı. 2002 yılında ise Konut Müsteşar Vekili oldu. Konut Koordinasyon Kurulu Başkanlığı ve Emlak Konut GYO Denetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu. Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu Yatırım Yeri Teknik Komite Başkanlığı yaptı. 2004 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda Bakanlık Müşavirliğine atandı. 2007'de TBMM’nde MHP Grup Danışmanı oldu.

25'inci, 26'ncı ve 27'nci Dönem MHP İstanbul Milletvekili seçildi. 25'inci ve 26'ncı Dönem TBMM Adalet Komisyonu üyesi oldu. 6 Eylül 2018 tarihi itibarıyla MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.


 

Yorumlar