Faruk Aksoy kimdir? Gazeteci Faruk Aksoy nerelidir, kaç yaşında, hangi partili, hangi gazetede yazıyor?

Faruk Aksoy kimdir? Gazeteci Faruk Aksoy nerelidir, kaç yaşında, hangi partili, hangi gazetede yazıyor? Daha önce bazı gazete ve televizyonlarda yazarlık, yorumculuk ve sunuculuk yapan Aksoy şimdilerde ekranlardaki tespitleriyle öne çıkıyor. Peki, Faruk Aksoy kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Google Haberlere Abone ol
Faruk Aksoy kimdir? Gazeteci Faruk Aksoy nerelidir

Gazeteci Faruk Aksoy'un kim ve nereli olduğu soruları merakla soruluyor. Başta Habertürk ve CNN Türk olmak üzere haber kanallarındaki yorumları ve tespitleriyle öne çıkan isimdir. Habertürk ve CNN Türk gibi haber kanallarında son birkaç yıldır sık sık ekranlarda gördüğümüz isimler arasında yer alan Gazeteci Aksoy'un biyografisi ve çalışma hayatı merak ediliyor.

GAZETECİ FARUK AKSOY KİMDİR?

Muhalif gazetecilerin hiç beklemedikleri anlarda yaptığı çıkışlarla kendinden sık sık söz eden Aksoy, yer yer muhalif seyircilerin de ağır hakaretlerine uğruyor.

Faruk Aksoy kimdir, nerelidir, kaç yaşında (Gazeteci, yorumcu, sunucu)
Faruk Aksoy

 

Yaptığı isabetli yorumlarıyla dikkatleri üzerine çeken Aksoy, tecrübeli gazetecilerden biridir. Aksoy kimdir, hangi gazetede yazıyor?

Gazeteci Faruk Aksoy kimdir, nerelidir?
Gazeteci Faruk Aksoy

 

Aksoy 1974 yılında Sakarya’da doğdu. 

Gazeteci Aksoy, lisans eğitimini Kütahya'da tamamladı.

Aksoy, televizyonculuk kariyerine de yine Kütahya'da başladı.

Kütahya Birlik FM isimli radyo kanalında program sunucusu olarak görev alan Aksoy, daha sonra BTV ekranlarında muhabirlik, sunuculuk ve spikerlik görevlerinde bulundu.

Kütahya merkezli yayın yapan bir internet sitesinde uzun süreni köşe yazılarına devam eden Aksoy, Kütahya’da birkaç televizyon ve basın kurumunda görev yaptıktan sonra 2000 senesinde Kütahya’dan ayrıldı ve memleketi olan Sakarya’ya döndü.

Faruk Aksoy'un eşi kimdir, kiminle evlidir, soruları da sık sık sorulan cevabı merak edilen sorulardır. Faruk Aksyo aslen Kütahyalı olan Plastik ve Rekonstriktif Cerrahi Uzmanı Dr. Hacer Banu Koç ile evlidir.

Aksoy, evliliğinden sonra eşi ile beraber Aydın’a taşındı. Burada da televizyonlardan ve basın-yayından uzak durmadı.

Burada Aydın’da yayın yapan AyTV ve İzmir merkezli yayın yapan Kanal35’de çeşitli programlar yaptı. Bu ekranlardaki “Sokakta Edebiyat” programı çok beğenildi. Eşinin tayin durumu nedeniyle eşi ile beraber Kırklareli’ne taşındı. Aksoy, hafta sonları İstanbul’a gelip burada TV5 ekranlarındaki “Haftasonu Haberleri”ni hazırlayıp sundu.

Milat Gazetesi ve Yenişafak Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapan ve yazarlık kariyerine de bir yandan devam eden Aksoy, bu arada Beykent Üniversitesi bünyesinde kurulan Beykent TV’nin kurucu üyelerinden biri oldu ve bu kanalda Genelkurmay eski başkanı Yaşar Büyükanıt ile programlar yaptı.

Gazeteci Faruk Aksoy kimdir, nerelidir?
Gazeteci Faruk Aksoy

 

Beykent TV ekranlarında “An ve Zaman” isimli programı hazırlayıp sunan Aksoy burada tarihçi Koray Şerbetçi ile beraber programlar da yapmıştır. Bu programı daha sonra Kanal 24’e taşıdı. TVNET isimli televizyon kanalında Karşı Karşıya adlı tartışma programını sundu.

Faruk Aksoy son olarak Kanal 7 medya grubu ile anlaşmıştır. Kendisi şu anda Ülke TV ekranlarındaki Haber Servisi adlı programı yapmaya başlamıştır. Twitter, Instagram ve Facebook hesaplarından gündemle ilişkin paylaşımlarına devam etmektedir.

Aksoy şimdilerde CNN Türk ekranlarında Başak Şengül'ün sunumunu yaptığı Akıl Çemberi programında yorumcu olarak bulunuyor.

ERSAN ŞEN İLE SERT TARTIŞMA

Habertürk ekranlarında Nedir Ne Değildir programına konuk olan Gazeteci Aksoy ve hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen arasında ipler gerildi. Ekonomi gündemini tartışan ikili arasındaki hararet, moderatör Mehmet Akif Ersoy'a zor anlar yaşattı. Aksoy'un tartışma esnasında sesini yükseltmesine, konuklardan Şaban Sevinç "Siz neden bu kadar yükseldiniz" diye tepki gösterdi.

Ekonomide "Nas" başlığına değinen Aksoy, "Sanki Diyanet'in her dediğini uyguluyormuşuz gibi yaşıyoruz da, gelmiş burada ekonomiden örnek veriyorsunuz, Nas'ın bu konuyla ne alakası var?" ifadelerini kullanması, Prof. Dr. Ersan Şen ve Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç'i sinirlendirdi. Aksoy'un cümlelerine "Neden öyle söylüyorsunuz? Diyanet'in söylediklerini hayatının her anında yaşayan bir çok insan var" diyerek tepki gösteren Şaban Sevinç, Prof. Dr. Ersan Şen'e destek verdi. 

Faruk Aksoy'un konuştuğu anlarda, sesini yükselterek savunma açıklamalarında bulunan Prof. Dr. Ersan Şen, sonrasında sakinleşerek, programda yaşanabilecek kavgayı önledi.

GÖÇMENLER KONUSUNDAKİ TARTIŞMALI GÖRÜŞLERİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Habertürk televizyon kanalında yayınlanan "Nedir Ne Değildir" adlı programda, Türkiye'nin ekonomik durumu ve işsizlik meselesi masaya yatırıldı. Programın konuklarından Faruk Aksoy, göçmenlerin Türkiye'deki işsizlik problemine katkı sağladığını öne sürdü. Buna karşılık, diğer konuk Cem Küçük, göçmenlerin ekonomik açıdan önemine vurgu yaparak, "Göçmenler olmasa ekonomi batar" ifadesini kullandı.

Faruk Aksoy'un, Türkiye'nin sığınmacı sorununun ekonomik problemlere olumsuz etkisi olduğunu belirtmesi üzerine, Cem Küçük bu görüşü reddetti. Küçük, "Onlar olmasa ekonomi batar, onlar olmasa iş yerleri batar" şeklinde konuştu ve Aksoy'un sert tepkisini aldı. Aksoy, Türk vatandaşlarının iş bulamadığını iddia ederken, Küçük ise Türklerin bu işlerde çalışmak istemediğini savundu.

Yorumlar

Süha Atatüre Sayın Faruk Aksoy yazarsa sevinirim. Kendisiyle görüşmek isterim. [email protected]. İyi günler.
Bayburtsevdalısı Faruk bey idris şahin sağın şığirlarikesime veriyorlardedi ekremimamoğlu öğrencilerin sabah sütleri bizdendedi ozamaman özütleri imamoğlualsindağitsin
Bayburtsevdalısı 2015 7haziran seçimoni YÜZDE 41 dedim 1kasim seçimlerinde YÜZDE 49 ŞİMDİ ise yüzde58yine cumhurittifakialir meralakşener çevik birin lafının altında kalmıştır 28 şubattandolayı
Adnan Somtaş yazımı tamamlayamadan sistem beni attı. Üstad verdiğim gsm den beni acilen ararmısınız 0 (538)862 24 06 acilen telefon bekliyorum.
Uyar Çok haklısınız böyle devam ediniz.