Fanatik Yahudilerden polis eşliğinde Mescid-i Aksa'ya baskın

Bir grup fanatik Yahudi, polis eşliğinde Doğu Kudüs'teki Eski Şehir'de bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlendi. Yaklaşık 130 kişiden oluşan grubun içinde sivil askerlerde bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Fanatik Yahudilerden polis eşliğinde Mescid-i Aksa'ya baskın

İsrail polisinin korumasında Doğu Kudüs'teki Eski Şehir'e gelen yaklaşık 130 fanatik Yahudi, Mescid-i Aksa'nın güneybatısında bulunan El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan girerek Harem-i Şerif'e baskın düzenledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, baskına katılanlar arasında çok sayıda üniformalı kadın askerin de bulunduğunu belirtti.

Sık sık İsrail polisi eşliğinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen fanatik Yahudiler, bölgede gerginliğin tırmanmasına ve Filistinliler ile İsrail polisi arasında arbede yaşanmasına sebep oluyor.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin egemenliği ihlal ediliyor

İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış antlaşmasına göre, Mescid-i Aksa ve Kudüs'teki vakıflar, Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.

Daha önce Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden izin alarak Mescid-i Aksa'ya ziyaret gerçekleştirebilen Yahudiler, 2003 yılından bu yana İsrail'in Vakıflar İdaresinin egemenliğini ihlal eden tek taraflı kararıyla polis eşliğinde Müslümanların kutsal mabedine giriyor.

İsrail makamlarının bu tek taraflı kararını tanımayan Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğini ihlal edici bu tür girişleri baskın olarak nitelendiriyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, sözde Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor, Mescid-i Aksa'da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor. 

Yorumlar