Facebook, WhatsApp ve Instagram mesajları birleşiyor

Facebook sahibi olduğu platformlardaki mesajlaşma uygulamalarını birleştirmeyi planlıyor. Facebook'tan yapılan açıklamada, ağlar üzerinden daha rahat mesajlaşma uygulaması üzerinde çalışıyoruz denildi.

Google Haberlere Abone ol
Facebook, WhatsApp ve Instagram mesajları birleşiyor

2018 yılı Facebook için pek parlak bir yıl olmadı. Şirket içinde yaşanan sıkıntılar ve bunların dışarıya yansıması şirketi zor duruma sokmuştu. 2019 yılında eksiklerini tamamlayıp yeni çalışmalar imza atmayı planlayın şirket, en yaygın kullanılan platformları Facebook, WhatsApp ve Instagram'da kullanılan mesajlaşma uygulamalarını tek bir çatı altında toplamayı planlıyor.

Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, yeni geliştirilecek ve daha fazla özelliğe sahip olacak mesajlaşma uygulamasının 2020'de aktif edileceğini duyurdu.

Yani Facebook, WhatsApp, Instagram ayrı uygulamalar olmaya devam edecek. Tek bir platformda birleşecek olan uygulamada sadece mesaj özelliği olacak ve Facebook'tan WhatsApp'a, Instagram'dan Facebook'a mesaj atabileceksiniz. Şu anda işletmeler Facebook üzerinden Instagram sayfalarına gelen mesajları tek bir kutudan görebiliyorlar.

Yine kaynaklara göre Mark Zuckerberg, tüm Facebook platformlarındaki mesajların güvenliği ile ilgili uçtan uca şifrelemeyi zorunlu hale getirdi. Bu sayede başka bir şahsın mesajlarınızı görmesi, dinlemesi oldukça zor bir hale geliyor.

Konu ile ilgili Facebook'tan açıklama

Açıklamada "Yapabildiğimiz en iyi mesajlaşma deneyimini oluşturmak istiyoruz ve insanlar mesajlarının hızlı, basit, güvenilir ve özel olmasını istiyor. Daha çok mesajlaşma ürünümüze uçtan uca şifrelemeyi getirmek için çalışıyoruz ve insanların aile ve arkadaşlarına ağlar üzerinden daha rahat ulaşmasını düşünüyoruz" denildi.

Yorumlar