EYT'lilere kıdem tazminatında son durum

ORSİAD, EYT'lilere ödenecek kıdem tazminatı için KGF desteğinin beklendiğini bildirdi

Google Haberlere Abone ol
EYT'lilere kıdem tazminatında son durum

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Levent Çamur, emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ödenecek kıdem tazminatı için işverenin Kredi Garanti Fonu (KGF) destek paketini beklediğini belirterek, "KGF'den hızlı hareket edilmesini, çalışanlarımızdan ise sabır bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Çamur, yazılı açıklamasında, nisan ayı maaşını almak isteyen ve 30 günlük yasal süreleri dolmak üzere olan EYT'lilere ödenecek kıdem tazminatıyla ilgili işverenlerin köşeye sıkıştığını savundu.

EYT'lilere ödenecek kıdem tazminatı için işverenin, KGF'nin destek paketini beklediğini aktaran Çamur, işverenin yükünün hafifletilmesini istedi.

Çamur, sorunun hızlı şekilde çözüme kavuşmasını ve mağduriyetin sona ermesini talep ederek, şunları kaydetti:

"KGF'den, kredilerin açılması için hızlı hareket edilmesini, çalışanlarımızdan ise sabır bekliyoruz. Kıdem tazminatı yükü çoğu işletme için altından kolay kalkılabilecek bir mali yük değil. Sadece ödenecek tazminatlar açısından değil, ayrılacak nitelikli personel açısından da işletmeleri zorlu günler bekliyor. EYT'li arkadaşlarımızın bir bölümü emekli olduktan sonra çalışmaya devam edecekken, kıdemli çalışanlarımızın önemli kısmı dönmeyecek. Onların boşluğunu tamamlamak da hiç kolay olmayacak, oluşacak zararın telafisi zor olacak."

 

Yorumlar