EYT'de son durum... EYT'lilere müjdeli haber var mı?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar son dakika... EYT son gelişmeler internet üzerinden sorgulanmaya devam ediliyor. Son olarak Emeklilikte yaşa takılanlar Ankara'da bir araya gelmişti. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe katılman bilerce kişi görüşlerini ve isteklerini dile getirmişti. Peki, EYT hakkında son haberler neler? CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilikte yaşa takılanlar hakkında Meclis'te bir konuşma yaptı.

Google Haberlere Abone ol
EYT'de son durum... EYT'lilere müjdeli haber var mı?

SonHaberler | Haber Merkezi

Emeklilikte Yaşa Takınlar hakkında, eyt son dakika, araştırması yapılıyor. Son olarak Ankara'da bir araya gelen EYT'liler hakkında son dakika gelişmesi...

CHP MİLLETVEKİLİNDEN EYT AÇIKLAMASI

Uzun zamandır Meclis gündemine gelmesi beklenen emeklilikte yaşa takılanlar hakkında yeni gelişme yaşandı.

Meclis'te söz alarak konuşan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilerin mağduriyetlerine de değinerek, “Emeklilikte yaşa takılanlar mağdurdur, bir an önce çözüm getirilmelidir. Emeklilikte intibak yasası çıkarılmalıdır. 3600 ek gösterge tüm memurlara verilmelidir” ifadelerini kullandı.

ANKARA'DA TOPLANDILAR

Meclis'ten emeklilikte yaşa takılanlar için yasa düzenlemesi bekleyen ancak bir sonuç alamayan emekli adayları Ankara'da toplandı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Ankara'da düzenlenen toplantıya binlerce kişi katılıyor. Geçtiğimiz günlerde Adana'da bir araya gelen emeklilikte yaşa takalınların (EYT) yeni durağı Ankara oldu. Binlerce kişinin katılım sağladığı toplantıya 81 ilden otobüslerle vatandaşlar geldi. Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde saat 13:00'de duzenlenecek toplantı için Ankara'ya gelen vatandaşların ilk durağı Anıtkabir oldu. 

İMZA TOPLADILAR

Salonda kurulan 3 farklı imza standında imza veren emeklilikte yaşa takılanlar 1999 yılında çıkan 4447 sayılı yasanın iptal edilmesini istiyor. Coşkunun gün boyu sürdüğü buluşmada EYT’liler sık sık “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Vur vur inlesin, Ankara dinlesin” şeklinde slogan attı.

MANSUR YAVAŞ DA KATILDI

Buluşmaya CHP milletvekillerinin yanısıra CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ta katıldı. 

TEMEL KARAMOLLAOĞLU EYT TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin temsilcileriyle biraraya gelen Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Çalışan insanlar ihtiyaçlarını giderecek kadar gelire sahip olurlarsa, ekonomi patlar” ifadelerini kullandı.Partisinin aday tanıtım toplantısı ve bir dizi açılış için Kayseri'ye gelen SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bir otelde Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin temsilcileriyle buluştu.

EYT'liler ile gerçekleşen buluşmada konuşan SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Bir ülkede çalışan insanlar eğer bütün ihtiyaçlarını giderecek kadar bir gelire sahip olsalar ekonomi patlar, talep artar. Erbakan hoca o zammı verdiği zaman herkes bir korkunun içindeydi, ‘ne olacak’ diye. Ondan sonra pazarda bir canlanma meydana geldi, çünkü parası olan pazara gitti ihtiyacını gidermek için. Esnaf canlandığı gibi sanayide de atılımlar başladı” şeklinde konuştu.

"GÜNDEMİMİZDE YOK"

Öte yandan,hükümetten ve Meclisten gelecek bir açıklama bekleyen EYT'liler hakkında Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk birer açıklama yapmıştı. Her iki bakanda emeklilikte yaşa takılanlar hakkında yaptıkları açıklama gündemlerinde böyle bir çalışma olmadığını dile getirmişti. 

Yorumlar

Lütfü Öztürk Artık bu insanlarl gorun