EYT son durum... eyt son dakika bugün

Emeklilikte yaşa takılanlar Ankara'dan gelecek müjdeli haberi beklerken Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklama yaptı. Albayrak, Emeklilikte yaşa takılanların gündemlerinde olmadığını söyledi. Sesini duyurmak isteyen yaklaşık 700 bin emeklilikte yaşan takılan ise Ankara'da büyük biraraya gelerek seslerini duyurmaya çalışmıştı.

Google Haberlere Abone ol
EYT son durum... eyt son dakika bugün

Emeklilikte Yaşa Takılanlar TBMM’ye gelecek Kanun Teklifi’nin detaylarını merak ediyor. Emeklilikte yaşa takılan yaklaşık 700 bin kişi gelişmeleri yakından takip ediyor. Emeklilikte yaşa takılanlar için son durum ne? EYT ne zaman TBMM gündemine gelecek? EYT Kanun Teklifi’nin içeriği ne? İşte detaylar…   

SAĞLIKTAN BİLE YARARLANAMIYORLAR

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, emeklilikte yaşa takılanlar sorununun gittikçe büyüdüğünü, toplumsal bir sorun haline dönüştüğünü söyledi. Türkkan, "Bu insanlar sadaka dilenmiyor. Sadece senelerce ödedikleri, emanet ettikleri primlerin emekli maaşı olarak kendilerine iade edilmesini istiyorlar. İşsiz kalanlar prim ödemeden sağlıktan bile yararlanamıyorlar" dedi. Türkkan, emeklilikte yaşa takılanların 10 Şubat Pazar günü Ankara’da toplanacaklarını ifade ederek, onların yanında olacaklarını belirtti.

MECLİSTE GÜNDEME GELMESİ BEKLENİYOR

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yeni bir düzenlemenin Meclis gündemine geleceği konuşuluyor. Bu düzenlemenin içeriği hakkında henüz net bilgiler yok.

EYT'LİLER HAREKETE GEÇTİ

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT SYDD), Twitter'da harekete geçti. Twitter'dan seslerini duyurmak isteyen EYT'liler sürekli paylaşımlar yaparak gündemde kalmaya çalışıyor.

EYT'liler 10 Şubat 2019 Pazar günü Ankara'da bir araya gelerek beklentilerini açıklamıştı.

Büyük EYT Ankara Buluşması'nın Türkçe ve İngilizce davetiyesi, yerli ve yabancı basın kuruluşlarının sosyal medya hesaplarına gönderilmişti.

BAKAN SELÇUK: GÜNDEMİMİZDE YOK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk geçtiğimiz haftalarda bir süredir kamuoyunun gündemini meşgul eden EYT hakkında açıklama yaptı. Bakan Selçuk, Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) gündemlerinde olmadığını ifade etti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) Kavaklıdere Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bakan burada EYT konusuna da değindi.

Bakan Selçuk, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir düzenlemenin söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine, "Cumhurbaşkanımız da açıkladı, gündemimizde yok şu anda. Çocuklarımızın geleceği için gündemimizde yok esasında." yanıtını verdi.

Yorumlar

İZMİRLİ Berat bey gündeminizde suriyeliler mi var. Bir nisanda görüşürüz. EYT