EYT son dakika gelişmesi var mı Meclis'te son durum nedir?

EYT son dakika gelişmesi var mı Meclis'te son durum nedir, hükümetin bu konuda bir çalışması olacak mı veya olacağına dair bir sinyal verildi mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ana kadar bu konuyu istismar konusu yapmadığı için hiçbir şekilde söz vermedi.

Google Haberlere Abone ol
EYT son dakika gelişmesi var mı Meclis'te son duru

EYT son dakika gelişmesi var mı Meclis'te son durum nedir? Yaklaşık 23 yıl önce getirilen yaş şartına takılan ancak emekli gün sayısını dolduranların hükümetten bekledikleri düzenleme konusunda bir gelişme olup olmadığı merak ediliyor. Açılımı Emeklilikte Yaşa Takılanlar olan ve kısaca EYT'liler olarak tanımlanan kesime yüzbinlerce kamu görevlisi giriyor.

EYT konusu gündemde olmaya devam ediyor. 8 Eylül 1999’da yürürlüğe konan 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi ve prim ödeme şartlarının yanına bir de yaş şartı getirildi. Bu şarta tabi olan vatandaşlar konu ile ilgili açıklamaları yakından takip ediyorlar. 

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, ‘EYT'li kardeşlerimizle ilgili ne yapacağımızı bu yıl açıklayacağız’ demişti. Bakan Bilgin ise EYT'nin gündemde olduğu mesajını verdi. İşte, EYT hakkında tüm bilgiler.

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikasının düzenlediği "Gıdanın Geleceği Ellerimizde Zirvesi"ne katıldı.
Bakan Bilgin, "3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Son düzenlemeleri yapacağız. Sözleşmeli meselesi, EYT meselesi de var. Bunlar dosya dosya hepsi önümüzde." dedi.

DAHA ÖNCE YAPILAN AÇIKLAMALAR

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz’da memur ve emeklilere maaş artışı olacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak" açıklamasını yaptı. EYT'lilerle ilgili olarak da Akbaşoğlu "EYT'li kardeşlerimizle ilgili ne yapacağımızı bu yıl açıklayacağız" dedi.

EYT NEDİR?

8 Eylül 1999’da yürürlüğe konan 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi (erkek için 25, kadın için 20 yıl) ve prim ödeme (5000 gün) şartlarının yanına bir de yaş şartı (kadın için 58, erkek için 60 yaş) getirildi. 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanların yeni şartlara entegrasyonu da sigortalılık süresine göre kademeli olarak sağlandı.

Sonuç olarak, emekli olmak için üç şartın (sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartının) birlikte sağlanması aranmaya başladı.


 

EYT

Yorumlar