EYT başvurusu e-Devlet’ten nasıl yapılır?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yapılan düzenlemeyle E-Devlet üzerinden başvuru süreci başladı. EYT başvurusu e-Devlet’ten nasıl yapılır?

Google Haberlere Abone ol
EYT başvurusu e-Devlet’ten nasıl yapılır?

Emeklilikte yaşa takılanlar için düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı ve e-Devlet üzerinden başvuru süreci başladı. Bu düzenleme ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na geçici madde eklenerek, yaşlılık veya emekli aylığı bağlanacak olan kişilerin yaş dışındaki diğer şartları taşımaları halinde aylık bağlanmasını talep etmeleri mümkün hale geldi.

E-Devlet üzerinden EYT Başvurusu

Başvuruların en hızlı ve kolay yolu e-Devlet üzerinden yapılabilir. EYT koşullarını sağlayanlar, süre sınırı olmaksızın ve sosyal güvenlik kurumlarına gitmeden, e-Devlet üzerinden emeklilik işlemlerini yapabilirler. Başvurular e-Devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra "emekli" veya "gelir" kelimesi aranarak "gelir aylık ödenek talep belgesi verilmesi" seçeneği işaretlenir ve "yaşlılık aylığı" tahsis talep türü seçilerek başvurular ilerletilir.

Başvurularda T.C. Kimlik Numarası, ad-soyad bilgileri, maaş ödemesinin yapılacağı banka, iletişim bilgileri, ikametgah bilgisi ve aylık alınması durumu gibi bilgiler de yer alır. Başvuru tamamlandıktan sonra "Başvur" kutucuğuna tıklanarak, başvuru Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilir. Bu düzenleme ile ilgili başvuru yapacak kişiler e-Devlet üzerinden basit bir şekilde başvuru yapabilirler.

Yorumlar