Exen nedir kelime anlamı nedir?

Exen veya Exxen kelimesinin anlamı nedir, hangi dilde bir kelimedir? İşte cevabı:

Google Haberlere Abone ol
Exen nedir kelime anlamı nedir?

Exen ya da Exxen kelimesi Acun Ilıcalı'nın aynı isimde bir internet içerik platformu kurmasıyla birlikte gündeme geldi ve anlamı merak edilir oldu. Peki, Exxen veya exen nedir, kelime anlamı nedir? İşte cevabı: 

Acun Ilıcalı, "Yeni dijital platformumuz Exxen'de çok yakında beraberiz" demişti.

Exxen ismini Ali Taran’ın bulduğunu söyleyen Ilıcalı, yeni programı için şu ifadeleri kullanmıştı: “Bayıldım. Güzel bir platform olacak. İçerik olarak da ciddi zengin olacağını düşünüyorum. Benim hayalini kurduğum bir projem var bir sürpriz programı. Onu yapacağım. Kendime bir ekip kuruyorum bu program için. Çok iddialı bir model programı yapacağız. Türkiye'nin en iyi modellerini seçeceğiz. Onun dışında belgesellerimiz var. Çok önemli birimlerden çok önemli destek alacağımızı düşünüyorum.”

Açıklamalardan Exxen platformunun kurulduğu da geçtiğimiz günlerde açıklandı.

Platformun yayına başlama tarihi ise 1 Ocak 2021 olarak belirlendi.

Exxen kelime anlamı da merak edilen konular arasında yer alıyor.

Exxen kelimesinin herhangi bir dilde herhangi bir karşılığı yok. Kelime tamamen uydurulmuş bir kelimedir. 

İddiaya göre Türkçe'deki "Eksen" kelimesinden esinlenerek oluşturulan bir isimdir. 

Eksen kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre anlamı ise şöyle:

1. Bir cismi iki eşit parçaya bölen çizgi, mihver: "Politikacıların kendilerini evrenin ekseni saymamaları gereğini anlamaları için..." - Haldun Taner

2. Üzerinde bir pozitif yön varsayılan sonsuz doğru.

3. Dingil.

4. Çizgi: "Metnin müziğini, büyüsünü böyle bir eksen çevresinde aradım." - Adalet Ağaoğlu

YENİ BİR İSİMLE ANLAŞTI

Öte yandan, TV8 kanalının sahibi Acun Ilıcalı, yeni kurduğu platformu Exxen için çalışmalara tam gaz devam ediyor. Birçok ünlü isimle anlaşan ve yakın zamanda programlara başlayacak olan Ilıcalı, son bombasını da patlattı.

Yeni platformu hakkındaki gelişmeleri sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaşan Ilıcalı, Tolga Çevik ile anlaştı. Müjdeli haberi duyuran Ilıcalı, "Başarılı komedyen Tolga çevik 'Tolgshow' programıyla 1 Ocak'tan itibaren Exxen'de" ifadelerini kullandı.

HASAN CAN KAYA İLE DE ANLAŞTI

Acun Ilıcalı 2 hafta önce de Exxen için YouTube üzerinden yayınlanan programıyla geniş kitlelere ulaşan Hasan Can Kaya ile anlaşmıştı.

 

Yorumlar