Evliya Çelebi Yolu yeniden canlanacak

Kültür Rotaları Derneği, İnegöl ilçesindeki Evliya Çelebi Yolu'nun canlandırılması için çalışma başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Evliya Çelebi Yolu yeniden canlanacak

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tavsiyesi ile kurulan ve Türkiye'deki 17 yürüyüş rotasının oluşumu, bakımı, korunması ve tanıtımından sorumlu Kültür Rotaları Derneği (KRD), İnegöl ilçesindeki Evliya Çelebi Yolu'nun canlandırılması için çalışma başlattı.

KRD yönetim kurulu üyeleri Kate Clow ve Caroline Finkel, proje kapsamında Evliya Çelebi Yolu üzerindeki Sungurpaşa, Çavuşköy ve Babasultan mahallelerini ziyaret etti. Clow ve Finkel daha sonra İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile bir araya geldi.

Clow, burada yaptığı konuşmada, AB ve Türkiye tarafından finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan ''Avrupa’dan Türkiye'ye Yürüyüş Projesi"nin KRD ile Avrupa Via Francigena Birliği ortaklığında, Antalya Demre Belediyesi, Bursa İnegöl Belediyesi ve Isparta Eğirdir Belediyesi iştirakçiliğinde yürütüleceğini bildirdi.

Proje kapsamında, Evliya Çelebi Yolu üzerindeki mahallelerin turizm potansiyelinin tespitine Sungurpaşa, Çavuşköy ve Babasultan muhtarlarını ziyaret ederek başladıklarını belirten Clow, ilgilerinden dolayı belediye yetkililerine teşekkür etti.

Finkel ise yol güzergahındaki 13 mahalleyi daha ziyaret edeceklerini belirterek, İnegöl'ün dünyaya tanıtılması ve konaklama imkanlarının geliştirilmesinin önemini vurguladı.

Belediye Başkanı Aktaş da kültür turizmi için önemli bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"İnegöl Belediyesi vizyonu çerçevesinde iştirakçisi olduğumuz Evliya Çelebi Yolu Projesi'nin, Yeniceköy Mahallesi'nde geçen hafta temeli atılan ve temmuz ayında tamamlanacak olan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) ve Fevziye Kanyonu ile bir bütünlük arz edeceğini, İnegöl'de turizmin ulusal ve uluslararası bazda gelişmesine büyük katkı sağlayacağına eminiz. Yol üzerinde konaklama imkanlarının geliştirilmesi konusundaki çalışmayı ise muhtarlar ile yapılan görüşmelerin sonuçlarına göre şekillendirebiliriz."

Yorumlar