Evi işaretlenen Alevi vatandaş, CHP'li başkan yardımcısını işaret etti

İzmir'de evlerinin duvarına ırkçı ve nefret yazıları yazılan Bayram Şenal, ilk kez konuştu. Şenal, olay öncesinde CHP'li Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı tarafından darp ve tehdit edildiklerini belirterek, ondan başka kimseden şüphelenmediğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Evi işaretlenen Alevi vatandaş, CHP'li başkan yardımcısını işaret etti

İzmir'de evi işaretlenen Bayram Şenal isimli vatandaş, yaşananlarla ilgili ilk kez konuştu. Şenal, olayın failleriyle ilgili ilk kez isim vererek, kimlerden şüphelendiğini açıkladı. Olay öncesinde Gaziemir'in CHP'li belediye başkan yardımcısı tarafından darp ve tehdit edildiklerini belirterek, şüphelendikleri tek ismin de o olduğunu söyledi.

Gaziemir ilçesine balı Yeşil Mahallesi'nde oturan Bayram Şenal'ın evinin duvarına, "Defol Alevi" şeklinde yazılar yazılmıştı. Olayın duyulması üzerine başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere her kesimden tepki gelmişti. 

Olaydan sonra açıklamalarda bulunan evin sahibi Bayram Şenal, 25 yıldır bu mahallede ikamet ettiklerini hiçbir şekilde bu anlamda bir saldırıya maruz kalmadıklarını söyledi.

Şenal, olayın faillerinin kimler olabileceği konusunda ise çarpıcı bilgiler verdi. Şenal, olay öncesinde CHP'li Gaziemir Belediye Başkan yardımcısı ile tartıştıklarını, başkan yardımcısı ve adamlarının kendilerini darp ettiğini hatta tehditler savurduğunu söyledi.

Şenal, “2 kişi ile tartışmıştım. Biri komşumdur, o da yapmaz eminim. Gaziemir belediye başkan yardımcısı, ‘elimde olsa evlerinizi yıktırırım’ diyordu. 10-15 kişi ben ve oğlumun üzerine saldırdılar, darp ettiler. Raporlarımız, karakol tutanağımız da var. Ondan başka şüphelendiğim kimse yok. Akşam bir şey duymadım. Köpek geçen arabalara havlıyor. 25 senedir buradayız ve böyle bir olayla karşılaşmadık. Aklımıza bile gelmezdi. Belediye ile tartışmadan sonra bu olay oldu. Bizim kimseye bir zararımız yok. Kimseyle kavgamız da yok. Burada Alevi olan iki aileyiz” diye konuştu.

Şenal, olayın faili olarak da ondan başka kimseden şüphelenmediklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar