Evde kaş alma | Kaşa şekil verme teknikleri

Evde kaş alma teknikleri, evde kaş şekillendirme nasıl yapılır? Kuaför ve güzellik salonlarının kapalı olduğu şu günlerde, evde kaş alma teknikleri araştırılmaya başladı. Peki, evde kaş şekillendirme nasıl yapılır? Detaylar yazımızda

Google Haberlere Abone ol
Evde kaş alma | Kaşa şekil verme teknikleri

Evde kaş şekillendirme nasıl yapılır, kaş alma teknikleri nelerdir. Kuaför ve güzellik salonlarının uzun süreliğine kapalı olacağı düşünüldüğünde kadınların evde kaş şekillendirme soruları artmaya başladı. Bizde sizler için evde kaş şekillendirme ve kaş alma teknikleri ile ilgili bir yazı hazırladık. İşte kaş alma teknikleri detayları...

Daha genç görünmek için ihtiyacımız olan şey kalın ve doğal kaşlar. Doğal ve hacimli kaşlar için yapmanız gerekenler şunlar:

Eğer kaşlarınız ince ise bu noktada imdadınıza kaş pudraları yetişebilir. Kaş renginize uygun olan pudrayı evde kalarak ve dışarı çıkmadan internetten sipariş edebilirsiniz. Bunun için tavsiye edebileceğimiz marka ise NYX Professional Makeup Eyebrow Cake Powder kaş pudraları. Eyebrow Cake Powder kiti, ihtiyacınız olan bütün malzemeleri içinde barındırıyor.

Kaş Pudrası Kullanımı: Kaşlar aşağı dğru taranır ve içinde bulunan boşluklar belirlenir. Ve pudra ile bu boşluklar özenle doldurulur. Daha sonra kaşların ön plana çıkması için aydınlatıcı pudra kaşın üst kemiğine uygulanır.

Bu noktada kullanabileceğiniz bir diğer madde ise kaş maskaraları. Kaş maskarası kaşınıza gereken kalınlığı ve rengi vermek için ihtiyacınız olan renklerde üretiliyor.

Kaş kalemi evde kullanabileceğiniz kaş şekillendirme malzemelerinden. Kaşınızdaki boşlukları doldurmak için güzel ve basit bir yöntem.

Evde Kaş Şekillendirme Nasıl yapılır?

Cımbız ile kaş alırken önemli olan detay sakin ve yavaş hareketler ile kaşa şekil vermek. Kaş kemiğinde bulunan ve kaşın şeklini bozan kılları tek tek cımbız ile tutup çekebilirsiniz. Eğer kaşlarınız uzunsa ve sizi rahatsız ediyorsa kaş makası ile önce kaşlarınız tarayarak fazlalıklarını kesebilirsiniz.

Neler kullanmalı?

Modern ve kolay kullanım için kaşlara özel tasarlanmış maskaralardan yararlanabilirsin. Hem kaşını tarayıp, hem de belirginleştirdiğin maskaralar ile aşırıya da kaçmamış olursun.
Kaş paletleri, profesyonelce oluşturulan kaşlar için ideal. Pudra formda oldukları için daha yumuşak ve doğal bir görünüm ortaya çıkartırlar.
En pratik kaş belirginleştirme yöntemlerinden biri de kaş kalemlerini kullanmak. Özellikle kaşlarının seyrek kısımlarını doldurmak için kaş kalemleri ideal.
Adım adım kaş şekillendirme rehberi

Evde Kaş Şekillendirme

Evde Kaş Şekillendirme Adımları

Kuaföre gitmeden evde güzelliği yakalamak mümkün. Bunun için ihtiyacınız olan şeyleri yukarıda sıralamaya çalıştık. Gelelim adım adım kaş alma tekniklerine.

Malzemeler

  • Kaş fırçası
  • Kaş makası
  • Cımbız
  • Kaş Kalemi

 

Evde Kaş Alma Teknikleri

  1. Kaş fırçası yardımı ile kaşlar yukarı doğru taranır.
  2. Tarama sonrası yukarı uzamış olan kısım kaş hizasından dikkatli bir şekilde kesilir. 
  3. Kaşlar tekrar doğal durumuna taranır
  4. Cımbız yardımı ile kaşın doğal yerinin dış kısmında dağınık bir şekilde uzamış olan kıllar temizlenir. Bu noktada tüyleri kırmadan kökünden çekmeye özen göstermelisiniz.
  5. Kıllar uzama yönüne doğru çekilmelidir. Aksi takdirde canınız acıyabilir.
  6. Kaşların arasındaki boşluk da cımbız yardımı ile güzelce temizlenir. Dikkat etmeniz gereken nokta tüyleri kökünden çekmek.
  7. Kaş kalemi ile arada kalan boşluklar doldurulur.
  8. Kaş maskarası da kullanılabilir.

Yorumlar