Evde ekşi maya yapımı nasıldır, malzemeler, tarifi?

Evde kalmanın zorunlu olduğu günlerde, evde ekmek yapımı arttı. Ekşi maya ile yapılan ekmeğin lezzetine doyum olmaz. Peki evde ekşi maya yapımı nasıldır, malzemeleri ve tarifi nasıldır? İşte evde ekşi maya yapımı ile ilgili merak edilenler.

Google Haberlere Abone ol
Evde ekşi maya yapımı nasıldır?

Doğal ekmek yapımı günümüzde arttı. Koronavirüs salgını sebebi ile evde ekmek yapımı arttı. Evde en güzel doğal ve lezzetli ekmek yapımı için ekşi maya kullanmak çok önemlidir. Peki ekş maya nedir, nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir. İşte evde ekşi maya yapımı ile merak edilenler ce detayları haberimizde.

Lezzetli ekmek yapmak istiyorsunuz tek püf nokta ekşi maya kullanımı. Peki ekşi maya nasıl yapılır? İşte tüm ayrıntıları ile ekşi maya yapımı.

Evde Ekşi Maya Yapımı için Tarif

Malzemeler

  • 1 Su bardağı su
  • 200 gr. Un
  • Temiz bir cam kavanoz
  • Temiz bir bez

 

Ekşi Maya Yapılışı

Temiz kapaklı bir cam kavanozun içine 200 gr. yani yaklaşık 2 su bardağından 2 parmak eksik lenmiş un ekliyoruz. ve üzerine 1 su bardağı (200gr) su ilave ediyoruz. ve üzerine temiz bir bez örtüyoruz. Sıcak bir yerde 1 gün bekletilir. Mayanızın olup olmadığını anlamak için üzerinde baloncuk oluşup oluşmadığına bakın. Üzerinde baloncuk oluştuysa mayanız yaşıyor demektir.

Kullanacağınız zaman mayanın yarısını alıp kullanabilir ve kalan yarısına tekrar un ve su ilavesi yaparak besleyebilirsiniz. Üzerinden her maya alıp kullandığınızda kalan kısmını un v su ile belsemeye devam edin.

 

Yorumlar