Esin Davutoğlu Şenol kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Esin Davutoğlu Şenol kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve ihtisas alanı nedir? Son dönemlerde televizyon ekranlarındaki yorumlarıyla dikkat çeken Şenol'un özgeçmişi ve biyografisi merak konusu oluyor. Ahmet Davutoğlu ile akraba mı? İşte Esin Şenol Davutoğlu biyografisi veya özgeçmişi:

Google Haberlere Abone ol
Esin Davutoğlu Şenol kimdir, nerelidir, yaşı kaç?

Esin Davutoğlu Şenol kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve uzmanlık alanı nedir? Televizyon kanallarında yaptığı yorumlar ve ilginç tespitleriyle Şenol, dikkatleri üzerine çekiyor. Bu nedenle özgeçmişi ve biyografisi de merak konusu oluyor. Ahmet Davutoğlu ile akraba mı? Esin Şenol Davutoğlu biyografisi veya özgeçmişi:

Esin Davutoğlu Şenol kimdir, nerelidir, Ahmet Davutoğlu ile akraba mı?
Esin Davutoğlu Şenol kimdir, nerelidir, Ahmet Davutoğlu ile akraba mı?

 

İşte Prof. Dr. Esin Şenol veya tam adıyla Esin Davutoğlu Şenol biyografisi:

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, 23 Mart 1963 yılında Ankara'da dünyaya geldi.

Prof. Dr. Esin Şenol
Esin Davutoğlu Şenol

 

Ankara'da ikamet eden Prof. Dr. Esin Şenol'un tamı adı ise Esin Davutoğlu Şenol'dur.

Ankara TED Koleji'nden 1981 yılında mezun oldu.

Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1987 yılında başarıyla tamamlayarak tıp unvanı almıştır.

İhtisasını ise, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak 1992 yılında Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı olmuştur.

1992 - 20113 Yılları arasın da Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev almış ayrıca bu fakültede ''Yrd. Doç Dr, Doç. Dr. ve Prof. Dr. Unvanlarını almıştır.

Mesleki gelişim adına bir çok kurs ve eğitim sertifika programını başarıyla tamamlayan Prof. Dr. Esin ŞENOL, mesleki çalışmalarına Ankara'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Esin Davutoğlu Şenol ile Ahmet Davutoğlu'nun bir akrabalığı yoktur. Esin hanım aslen Ankaralı'dır. Ahmet Davutoğlu ise aslen Konyalı'dır.

Prof. Dr. Şenol, son olarak Habertürk'te katıldığı programda ilaç çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

AŞILANAN GRUPLARLA İLGİLİ AÇIKLAMALARI

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, "Aşı tedarik zinciri net görülmeyince bazı meslek gruplarına öncelik vermek çok doğru. Salgını havada arıza yapmış bir uçak gibi düşünün; bu uçağı kullanan kişileri kurtarmak zorundasınız; bu nedenle de önce pilotlar ve hostesler olmalı. Bu anlamda sağlık çalışanlarıyla başlanıyor. Sonra uçaktaki oksijenin kısıtlı olduğunu düşünün, oksijene en çok ihtiyacı olanlara vermeliyiz; daha kırılgan olanlar, ileri yaşta olanlar, vs., bunların hepsi doğru. Ancak Türkiye'nin bugün geldiği nokta itibariyle, aşı tedarik miktarı konusunda da o miktarı tedarik edebileceksek, bundan çok daha iyi bir aşılamayı yapıyor olabilmemiz lazım" açıklamasında bulundu.

BioNTech aşısında 6 dozun heba olmamasına ilişkin de açıklama yapan Prof. Dr. Şenol, başka ülkelerin yaptığı modellerin kullanılabileceğini belirtti ve şunları söyledi: "Dün aşının heba olma durumunun önüne geçtik. Başka bir hastaneyle entegre olarak hızlıca oradan iki tane hasta aldık ve böylece altılı bir flakonu açmamış olduk ama Türkiye'nin şu an çok hızlı bir aşılamaya ihtiyaç var. Böyle olabilecekse de bize şu esnekliği vermeleri gerekiyor; kayda girmek şartıyla kapının önündeki kişiye aşı yapma esnekliğine geçmemiz gerekiyor artık meslekten ve yaştan bağımsız olarak."


 

Yorumlar

murat yıldız hocam ne kadar doğru söylüyorsunuz her yer ana baba günü