Ermenistan son dakika darbe haberi: Ordu muhtıra verdi, Paşinyan direnme çağrısı yaptı

Ermenistan ordusu Dağlık Karabağ krizinden sonra hedef haline gelen hükümeti istifaya çağırdı.

Google Haberlere Abone ol
Ermenistan'da hükümete darbe girişimi

Ermenistan'da uzun süren sokak gösterilerinden sonra hükümeti devralarak iktidar olan mevcut yönetim, şimdi benzer bir durumla karşı karşıya kalmış durumda. Çünkü bu kez de Ermenistan ordusu hükümetin istifa etmesini istiyor.

Azerbaycan'a karşı Karabağ'da yenilen Ermenistan'da sular durulmuyor. Siyasi krizin giderek derinleştiği Ermenistan'da ordu, Başbakan Paşinyan ile hükümetinin istifasını talep etti.

Azerbaycan'a karşı yenilginin ardından suların durulmadığı Ermenistan'da İskender füzeleri tartışması başladı. Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan daha önce Dağlık Karabağ savaşında Rus yapımı İskender füzelerinin kullanılması gerektiğini söylemişti.

Rus yapımı İskender füzelerinin sadece yüzde 10'unun patladığını söyleyerek Sarkisyan'a karşı çıkan Başbakan Paşinyan, "Sarkisyan birçok sorunun cevabını bilmeli ve cevabını bildiği sorular sormamalı." ifadelerini kullandı.

Yaşanan tartışmalar üzerine Ermenistan ordusu, Başbakan Paşinyan ve hükümetin istifasını talep etti.

Başkent Erivan'da sokağa çıkan protestocular, kent merkezindeki hükümet binalarının yakınında bulunan Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifa etmesi talebiyle protesto gösterileri düzenledi. Gösteriler sırasında 50'den fazla protestocu gözaltına alınmıştı.

PAŞİNYAN DA TARAFTARLARINI ÇAĞIRDI

Paşinyan ise ordunun istifa talebinden sonra ilk açıklamasında, "Ülkede darbe girişimi var" diyerek destekçilerini sokağa davet etti.

GENELKURMAY BAŞKANINI GÖREVDEN ALDI

Paşinyan ayrıca, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan’ı görevden aldığını duyurdu.

Paşinyan, ordunun istifa talebiyle ilgili yaptığı açıklamada "Devrimi savunmamız gerekiyor. Çok zor bir durumdayız. Genelkurmay Başkanı'nı görevden alma kararı aldım. Şimdi en önemli görev, sivillerin ve halkın iktidarını korumaktır" dedi. 

Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da yaşadığı mağlubiyete ilişkin sorumluluğu üzerine aldığını anlatan Paşinyan, "Halkın bazı üst düzey ordu yetkililerine yönelik de bazı soruları var ve bu sorulardan kaçılamaz" ifadesini kullandı. 

Detaylar Geliyor...

Yorumlar