Erkan Petekkaya nereli, kaç yaşında, kimdir?

Erkan Petekkaya nereli, kimdir soruları Kırmızı Oda'daki Sadi karakteriyle birlikte daha sık sorulmaya başlandı. Petekkaya'nın asıl mesleği nedir, kaç yaşında, evli mi, daha önce hangi dizi ve filmlerde oynadı? İşte Erkan Petekkaya ile ilgili merak edilenler:

Google Haberlere Abone ol
Erkan Petekkaya nereli, kaç yaşında, kimdir?

Erkan Petekkaya nerelidir, kimdir, kaç yaşındadır dizisindeki Sadi karakteriyle ekranlara geri dönerek farklı bir hava oluşturmaya başladı. Daha öcne Gel Dese Aşk dizisiyle yeniden ekranlara dönen daha önce de Vurgun dizisiyle hayranlarının karşısın çıkan Erkan Petekkaya'nın hayatı ve biyografisi merak konusu oldu. Petekkaya, Kırmızı Oda isimli dizide hayatı sokaklarda geçmiş, şimdilerde yer altı dünyasında mücadele eden, iyiliksever bir çete liderini canlandırıyor. Petekkaya'nın Kırmızı Oda dizisindeki performansı ise şu ana kadarki birçok rolünden daha yüksek not almış durumda. Peki, Erkan Petekkaya kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır, evli mi bekar mı? İşte Petekkaya ile ilgili merak edilen her şey:

Erkan Petekkaya nereli, kaç yaşında, kimdir?

Erkan Petekkaya, 11 Aralık 1970 tarihinde Elazığ'da dünyaya geldi, İstanbul'da büyüdü. Erkan Petekkaya aslen Diyarbakırlıdır. 

İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Lisansını ise Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda tamamladı.

İşte Erkan Petekkaya'nın kariyerinden kısa bir özet:

1993'te Devlet Tiyatroları'nda kadrolu olarak çalışmaya başladı. 

1994 yılında kamera şakalarıyla televizton dünyasındaki kariyerine giriş yaptı.

1998 yılında Güzel Günler dizisiyle kariyerine devam etti.

1999 yılında Aynalı Tahir adlı dizi için kamera karşısına geçti.

2003 yılında Serseri dizisinde oynadı.

2005 yılında Beyaz Gelincik oynadı. Köpek adlı dizide canlandırdığı Yılmaz karakteri ile Beyaz İnci Televizyon Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne aday gösterildi.

2010-2013 Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizinin başrolünde oynadı.

2012 - 2014 "Dila Hanım" dizisinde başrolde oynadı.

2014 yılında "Paramparça" adlı dizide başrolde oynadı.

Erkan Petekkaya, 2003 yılında Didem Petekkaya ile evlendi.

Erkan Petekkaya son olarak Vurgun dizisiyle ekranlara gelmişti; ancak dizi kısa sürede final yaparak yayın hayatına son vermişti. Şimdilerde ise ATV'de yayınlanan Gel Dese Aşk isimli dizide başrol oynuyor.

VURGUN DİZİSİ İLK BÖLÜMÜNDE ERKAN PETEKKAYA

Kaynak: SonHaberler

Yorumlar