Erkan Karaarslan kimdir, nerelidir, ne ile suçlanıyor, Karaaslan'ın CHP ve FETÖ ile ilgisi nedir?

Erkan Karaarslan kimdir, nerelidir, ne ile suçlanıyor, Karaaslan'ın CHP ve FETÖ ile ilgisi nedir? FETÖ'nün "Belediyeler imamı" suçlamasıyla aranırken kardeşine ait sahte kimlikle yakalanan Erkan Karaarslan aslen nerelidir, kimdir, kaç yaşındadır, ne iş yapıyor?

Google Haberlere Abone ol
Erkan Karaarslan kimdir, nerelidir?

Erkan Karaarslan kimdir, nerelidir, ne ile suçlanıyor, Karaaslan'ın CHP ve FETÖ ile ilgisi nedir? FETÖ'nün "belediyeler imamı" suçlamasıyla hakkında çıkarılan yakalama kararındna sonra yakalanarak tutuklanan Erkan Karaarslan'ın aslen nereli olduğu, ne iş yaptığı, kim olduğu merak konusu oldu. Peki, Erkan Karaarslan kimdir?

Erkan Karaarslan kimdir, nerelidir, ne ile suçlanıyor, Karaaslan'ın CHP ve FETÖ ile ilgisi nedir
Erkan Karaarslan kimdir, nerelidir, ne ile suçlanıyor, Karaaslan'ın CHP ve FETÖ ile ilgisi nedir

 

Türkiye Erkan Kararaslan ismini CHP'li Mersin Belediyesi'yle alakalı FETÖ soruşturması kapsamında 2 Ağustos 2016 tarihinde başlattığı soruşturmadan hatırlıyor.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, Erkan Karaarslan hakkında gözaltı kararı çıkarmıştı. Ancak Karaarslan bulunamamıştı. Karaaslan hakkında, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' suçu kapsamında Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde iddianame düzenlenmişti.

Hakkında, "FETÖ'nün belediyeler imamı olma" suçlamaları bulunan Kararaslan başta Ekrem İmamoğlu'nun başkanı olduğu Beylikdüzü Belediyesi olmak üzere CHP'li birçok belediyeden milyonlarca liralık ihaleler aldığı belirtiliyordu.

Erkan Karaarslan kimdir, nerelidir, ne ile suçlanıyor, Karaaslan'ın CHP ve FETÖ ile ilgisi nedir
Erkan Karaarslan

 

11 Ağustos 2016 günü emniyete teslim olan Karaaslan, 18 Ağustos 2016 günü Mersin Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklandı.

29 Eylül 2017 tarihli duruşmada denetimli serbestlik kararıyla tahliye edilen Karaaslan hakkında yapılan itiraz üzerine aynı mahkeme tarafından 6 Ekim 2017 günü yakalama kararı çıkarılmıştı.

Fakat Karaaslan, serbest kaldıktan sonra izini kaybederek kayıplara karıştı. 

Erkan Karaarslan, öte yandan Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan ve CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluklar ile ilgili olduğu bilenen birden fazla davada sanık olarak yargılanıyor.

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Erkan Karaarslan hakkında 'Kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak', 'Resmi belgede sahtecilik', 'Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' suçlarından hapis cezası isteniyor.

BEYLİKDÜZÜ'NDEN İHALE ALAN EYÖNTEM DANIŞMANLIK ŞİRKETİNİN SAHİBİ

Erkan Karaarslan, son olarak basına belgeleri yansıyan Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığı döneminde Beylikdüzü Belediyesi'nden aldığı ihaleyle gündeme geldi. 

Belgelere göre İmamoğlu'nun başkanlığındaki Beylikdüzü Belediyesi, Karaarslan'a bu şirketi üzerinden 1 milyon 700 bin liralık para aktardı.

AVCILAR BELEDİYESİNDEKİ YOLSUZLUK OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINDI

Erkan Karaarslan son olarak Avcılar Belediyesi'ndeki yolsuzluk operasyonlarında gözaltına alınan isimler arasında yer aldı. 

15 Temmuz öncesi uzun yıllar Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun danışmanlığını yapan ve Aydın'daki bir çok davada da sanık olarak yargılanan, Fetullahçı Terör Karaarslan yeniden gözaltına alındı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yapılan operasyonda CHP’li Avcılar Belediyesi İhale Komisyon Başkanı ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

FETÖ'nün belediyeler imamı olduğu öne sürülen Erkan Karaarslan, 2015 ve 2016 yılları arasında CHP'li Avcılar Belediyesi tarafından aldığı ihalelerde usulsüzlük yapmakla suçlanıyor.

Öte yandan, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Karaarslan'ın şimdiye kadar iş yaptığı diğer CHP'li belediyelerde de büyük bir telaş başladığı öğrenildi.


 

Yorumlar