Erinç Sağkan kimdir, nerelidir, kaç yaşında, evli mi?

Erinç Sağkan kimdir, nerelidir, kaç yaşında, evli mi, Ankara Baro Başkanı Sağkan, Türkiye Barolar Birliği Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Erinç Sağkan kimdir, nerelidir, kaç yaşında, evli

Erinç Sağkan kimdir, nerelidir, kaç yaşında, evli mi soruları Halk TV'ye çıktığı program sonrasında yeniden gündem oldu.

Türkiye Barolar Birliği başkanlık seçimleri yaklaştıkça adaylar da yavaş yavaş belli olmaya başladı.

TTB başkanlığına yani Metin Feyzioğlu'na rakip olarak adaylığını açıklayan ilk isim Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan oldu. 

Sağkan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada aday olduğunu söyledi. 

Sağkan'ın aday olmadan önce Eskişehir'de bazı baroların bir araya gelerek ortak aday gösterme kararı aldığı öğrenildi. 

Erinç Sağkan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, evli midir?

Erinç Sağkan kimdir, nerelidir, evli mi?
Erinç Sağkan (Ortadaki)

 

İşte Erinç Sağkan biyografisi: 

Erinç Sağkan 24 Nisan 1978 yılında dünyaya geldi. 

Aslen Gümüşhane ilinin Şiran ilçesinden olan Erinç Sağkan ilk ve orta öğreniminden sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden  mezun oldu. 

Ankara Barosu’nun çeşitli kurul ve merkezlerinde çalıştıktan sonra; 2010-2012 yılları arasında Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyeliği , 2014-2016 yılları arasında Ankara Barosu Genel Sekreterliği, 2016 yılından itibaren ise Ankara Barosu Başkan Yardımcılı yaptı.

Daha sonra Ankara Baro başkanlığına aday olan Erinç Sağkan, rakiplerine oranla en yüksek oyu alarak başkan seçildi. Seçimlere, Demokratik Sol Avukatlar grubu adayı olarak giren Erinç Sağkan 7 bin 227 oy ile baronun yeni başkanı seçilmişti. Rakipleri ise; Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar grubu adayı Gençer Özdemir 2 bin 283 oy, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar grubu adayı Murat Kemal Gürbüz de bin 256 oy almıştı. 

Sağkan adaylık açıklamasında şunları söyledi: 

“Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu’nda Birlik başkanlığına adaylığımı, tüm kamuoyuna büyük bir heyecan ve saygı ile bildiririm. Savunmanın ağır ve organize bir saldırı altında yargı üçlemesinden soyutlanmaya ve parçalanmaya çalışıldığı bu dönemde; tüm baroların katkı ve katılımı ile savunmayı yeniden vazgeçilmezliğine ve saygınlığına hep birlikte kavuşturacağız.”

BARO SEÇİMLERİ NE ZAMAN?

Türkiye Barolar Birliği seçimleri 4-5 Aralık 2021 tarihlerinde yapılacak.

SON SÖZÜ ANADOLU BAROLARI SÖYLEYECEK

348 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu seçimlerde, geçen yıl yasalaşan ‘çoklu baro’ düzenlemesi kapsamında delege sayısı artırılan Anadolu baroları, büyük rol oynayacak.

Söz konusu düzenleme yasalaşmadan önce TBB’nin toplamda 477 delegesi vardı. Bu delegelerden 137'si İstanbul, 53'ü Ankara, 30'u ise İzmir’e aitti. Yeni düzenlemeyle TBB delege sayısı 348’e düşürüldü.

Böylece delege sayıları doğal delege olan baro başkanlarıyla birlikte İstanbul Barosu'nda 14’e, Ankara Barosu'nda 8’e, İzmir Barosu'nda 6’ya, Antalya Barosu'nda ise 5’e düşürüldü. Bu da TBB seçimlerinde Anadolu barolarının etkinliğini artırdı. TBB seçimlerinde üç de doğal delege var.


 

Yorumlar

gurkan Y. yaşasın yobazsavar bir başkan seçildi.
Gürsel Bir din düşmanı daha kurtulamadık bu din düşmanlarından
Turgut BEY Erinç Sağkan TBB ve TR icin bir felaket, Din düsmani bu kisi kesin milleti kutuplastirir aciklamalarini okudumu insan daha da net anliyor bunun maksadini..