Eriksen futbolu bıraktı mı, son durumu nasıl?

Eriksen futbolu bıraktı mı veya bir daha futbol oynayabilecek mi soruları son günlerde ünlü oyuncunun hayranları tarafından merakla soruluyor. Geçirdiği kaza sonucunda hayati tehlike atlatan Eriksen'in futbol kariyerinin geleceği merak konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Eriksen futbolu bıraktı mı, son durumu nasıl?

Eriksen futbolu bıraktı mı veya Eriksen futbola devam edecek mi, edebilecek mi? Danimarka Finlandiya maçı esnasında bir anda yere yığılarak bütün dünyayı endişelendiren Eriksen, acil olarak hastaneye kaldırıldı ve tedavi altına alındı. Yapılan tetkiklerde kalbinin durduğu ve yaklaşık 30 saniye boyunca çalışmadığı belirlendi. Tedavi sonrasında Eriksen kendine geldi. Ancak futbol dünyası şimdi merakla soruyor Eriksen futbolu bıraktı mı devam edecek mi?

Eriksen futbolu bıraktı mı?
Eriksen

 

EURO 2020’de 12 Haziran Cumartesi günü Danimarka ile Finlandiya arasında oynanan maçın 42’nci dakikasında Danimarkalı Christian Eriksen, bir anda kendini yere bıraktı. Bütün dünya canlı yayında şoke olurken, kalbi duran Eriksen’e ilk müdahale saha içinde yapıldı.

Otomatik Eksternal Defibrilatör (OED) cihazının yardımıyla yapılan kalp masajının ardından dakikalar sonra hayata döndürülen 29 yaşındaki futbolcu, futbolseverlerin endişeli gözyaşlarıyla hastaneye kaldırıldı. Danimarka Futbol Federasyonu, bilinci açılıp hastanede genel sağlık durumu iyi olan Eriksen’e bir çeşit kalp pili olan Implant Edilebilir Kardiyoverter Defibrilatör (ICD) takılacağını açıkladı. Prof. Dr. Fethi Kılıçaslan, ICD isimli cihaza ilişkin detayları paylaştı.

ICD isimli cihazın bir çeşit kalp pili olduğunu belirten Prof. Dr. Kılıçaslan, “Duran bir kalbi ortalama 15-20 saniye içerisinde yeniden çalıştırır. Aslında bu cihaz, acil servislerde kullanılan ve göğüs duvarına konularak şok veren cihazların vücut içerisine yerleştirilen minyatürüdür” dedi.

Vücudunda ICD olan profesyonel bir sporcunun kariyerine devam etmesinin mümkün olmadığını kaydeden Prof. Dr. Fethi Kılıçaslan sözlerini şöyle tamamladı: “Rekabetin olduğu sporlarda kalp ritmi bozukluklarının tekrarlanma oranı çok daha fazladır. ICD, kalp durmasını engelleyen bir cihaz değil, aksine duran kalbe elektroşok vererek yeniden çalışmasını sağlayan bir cihazdır. Her ne sebeple olursa olsun insan hayatını tehlikeye sokacak bir spor aktivitesini yapmamak gerekir. Ayrıca doktorlar olarak biz profesyonel spor kulüplerinin sporcularını her yıl düzenli olarak kalp kontrolünden geçirmesini tavsiye ediyoruz.”

ERİKSEN'DEN HABER VAR

Yıldız futbolcu, yaşanan üzücü olaydan 3 gün sonra fotoğraf paylaştı ve bir açıklama yaptı. Stattan bilinci açık şekilde ayrılan Eriksen, Danimarka’daki hastanede hala gözetim altında tutuluyor. Inter forması giyen yıldız futbolcu, milli takımın Twitter hesabından fotoğraf ve mesaj paylaştı.

“Tatlı destek mesajlarınız için hepinize çok teşekkür ederim” diyen Eriksen, “Ben ve ailem için çok şey ifade ediyorlar. İyi hissediyorum ancak hâlâ birkaç tetkik yaptırmam gerekiyor. Şimdi, Danimarkalı takım arkadaşlarım için destek olma zamanı” ifadelerini kullandı.

Eriksen futbolu bıraktı mı
Eriksen hastaneden selam gönderdi

 

Eriksen'in durumu İtalyan futbol yasalarına göre tehlikede. Çünkü İtalya'da kalp rahatsızlığı olan futbolcuların futbol oynamaları yasak. Ancak bu yönde bir rapor alınması halinde bu kural geçerli. Eriksen'in bu şekilde rapor almaması halinde futbol kariyeri devam edecek.

Dolayısıyla Eriksen'in futbol hayatı alınacak rapora bağlı. 

ESKİ DOKTORUNDAN ÜZÜCÜ AÇIKLAMA

futbolcunun Tottenham'da oynadığı dönemde kardiyaloğluğunu yapan Prof. Dr. Sanjay Sharma, Eriksen'in futbol kariyerine devam etmesinin zorluğuna değindi. İngiltere Ulusal Haber Ajansı'na konuşan Sharma, "Açıkçası yere yığıldığı esnada birçok şey ters gitti ancak onu geri döndürmeyi başardılar. Burada esas sorulması gereken şey şu: Ne oldu ve neden oldu? Şu an durumu iyiye gittiği ve uyandığı için memnunum ancak bir daha futbol oynayabilir mi? Açıkçası bilmiyorum. Net bir şey söylemeden önce şunu göz ardı etmemek lazım: Eriksen birkaç dakikalığına da olsa öldü ancak uzmanlar onun bir kez daha ölmesine izin verirler mi? Kesinlikle hayır" dedi.

TIP İZİN VERMEZ

Londra'daki St George's Üniversitesi'nde spor kardiyoloji profesörü olan Sanjay Sharma'ya göre, Eriksen hayatta olduğu için mutlu ve Cumartesi akşamı sahada yaşadıklarını göz önünde bulundurarak tekrar oynamasına izin verilmesi için hiçbir neden görmediğini söyledi. 

Sharma, "Bir daha futbol oynar mı bilmiyorum. Çok açık söylemeden bugün birkaç dakikalığına da olsa öldü ama öldü ve tıp uzmanı onun tekrar ölmesine izin verir mi? cevap hayır." Sharma, tıp uzmanlarının bu konuda çok katı olacağı için en azından Birleşik Krallık'ta Eriksen'in oynamasına izin verilmeyeceğini de sözlerine ekledi. 

Bu arada, Christian Eriksen'in kalp durmasının arkasındaki neden henüz bilinmiyor.

 

 

Yorumlar