Erdoğan'dan yoğun telefon diplomasisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'daki zirveden sonra AB liderleriyle telefon üzerinden görüşmeler gerçekleştirdi. Erdoğan bu kapsamda AB dönem başkanı ile Almanya Başbakanı Merkel'le görüştü.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan yoğun telefon diplomasisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın başkenti Moskova'da Putin ile yaptığı İdlib görüşmesinden sonra AB liderleriyle telefon diplomasisi yaptı. Erdoğan, dönüşünden sonra AB dönem başkanı ile görüştü. Öncesinde ise Almanya Başbakanı Merkel ile telefon üzerinden görüştü. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Dönem Başkanı Hırvatistan'ın Başbakanı Andrej Plenkovic ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İdlib'deki gelişmeler, mülteci meselesi ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Avrupa Birliği'nin uluslararası yükümlülüklerine riayet ederek sınırlarına ulaşan mültecilere gerekli korumayı sağlama mecburiyeti bulunduğunu ifade ederek, sınırların kapatılmasının Avrupa ülkelerinin uluslararası hukuktan doğan sorumluluğunu ortadan kaldırmayacağını belirtti.

ALMANYA BAŞBAKANI MERKEL'LE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştü. 

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Rusya arasında İdlib konusunda dün varılan anlaşmayla hem masum sivillerin korunmasını sağladıklarını hem de bölgenin huzuru için hayatlarını ortaya koyan Türk askerinin güvenliğini temin ettiklerini belirtti. 

Yunanistan sınırında yaşanan insanlık dramına da değinen Erdoğan, Yunanistan'ın AB kurucu anlaşmasını ve Cenevre Sözleşmesi'ni dikkate almayacağını açıklamasının, uluslararası hukukun ve AB kurucu anlaşmasındaki değerlerin açık ihlali olduğuna işaret etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile AB arasında göç konusundaki düzenlemelerin işlemediğini ve gözden geçirilmesi gerektiğini de ifade etti. 

ERDOĞAN PAZARTESİ GÜNÜ BELÇİKA'YA GİDİYOR

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Mart 2020 Pazartesi günü Belçika'ya günübirlik bir ziyaret gerçekleştireceği öğrenildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Alman vekil virüs korkusuyla Merkel'in elini sıkmadı.

 

Kaynak: AA

Yorumlar