Erdoğan'dan milli paralarla ticaret mesajı

Kuala Lumpur Zirvesi için Malezya'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, milli paralarla ticaret için "Hazırız" mesajı verdi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan milli paralarla ticaret mesajı

Malezya'da Kuala Lumpur Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milli paralarla ticaret meselesinin aciliyet kazandığını söyleyerek Malezya'ya "Sizinle bu konu hakkında çalışmak için hazırız." sözleriyle mesaj verdi.

İslami Finans meselesinin gündeme alınması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, "Faiz yerine üretimi, ticareti merkezine alan sistemin Malezya'da önemli bir yeri var." dedi.

Faizsiz finans konusunda Türkiye ile Malezya arasında önemli bir diyalog olabileceğini belirten Erdoğan, bir çalışma grubunun kuralarak, kapsamlı bir çalışmanın ortaya çıkabileceğini söyledi.

Türkiye'nin 2003 yılında yüzde 80'i bulan dışa bağımlılığını yüzde 30'lara çektiğini söyleyen Erdoğan, "Üretim kabiliyetlerimizi ne kadar çeşitlendirirsek sürdürme kalkınma hedeflerimize o derece yaklaşırız." ifadelerini kullandı. Bazı ülkelerin teknolojide önemli mesafeler katettiğini söyleyen Erdoğan, "Biz de bunu savunma sanayi alanında tecrübe ettik. Çok genç bir nüfusa sahibiz." dedi.

GÜVENLİ BÖLGE

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde kurulmasın planlanan güvenli bölge için yaptığı çalışmalarla ilgili konuşan Erdoğan, "Yaptığımız çalışmayı herkese verdik, gelmediler. Lafta konuşuyorlar ama destek vermiyorlar. Zaten 4 milyon insan var, şu anda İdlib'den 50 bin insan topraklarımıza doğru geliyor. Belki bu sayı daha da artacak." dedi.

Türkiye'nin Sruiyeli mülteciler için bugüne kadar 40 milyar doların üzerinde harcama yaptığını belirten Erdoğan, ne BM Mülteciler Komiserliği’nden, ne de AB'den destek gelmediğini söyledi.

Erdoğan açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

Ama bakıyorsunuz ki, Arap ligi bir toplantı yapıyor Türkiye ile ilişkilerinizi kesin diyor.

Biz 3 milyon Suriyeli Arap kardeşimizi Türkiye’ye aldık. Varil bombalarından kaçıyorlardı almayacak mıydık.

Yorumlar