Erdoğan'dan Meclis'te yaşanan olayla ilgili ilk değerlendirme

Partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin arasında yaşanan tartışmanın ardından ilk defa konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Meclis'te yaşanan olayla ilgili ilk değerlendirme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin arasında Meclis'te yaşanan tartışma ile ilgili ilk kez konuştu.

Partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Grup Başkanvekilimiz Özlem Hanım'a 'susturun bu kadını' diyecek kadar ahlaksız, edepsizce davranan CHP yetkililerine prim verecek değiliz. Bir kadın başkanvekilimize ahlaksızca saldıracak kişilere parlamentonun gereken cezayı vermesi gerek. Bunlar kuru özürle geçiştirilecek şeyler değil" ifadelerini kullandı.

"CHP YETKİLİLERİNE PRİM VERECEK DEĞİLİZ"

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in yemin töreni esnasında Fazilet Parti milletvekili olarak seçilen Merve Kavakçı'nın yemin etmesine izin vermeyerek "Lütfen bu hanıma haddini bildiriniz!" ifadelerini kullanmasını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ecevit döneminde olduğu gibi dün Mecliste grup başkanvekilimize edepsiz bir şekilde davrandılar. Bir kadın başkanvekilimize ahlaksızca saldıracak kişilere parlamentonun gereken cezayı vermesi gerek. Bunlar kuru özürle geçiştirilecek şeyler değil. Grup Başkanvekilimiz Özlem Hanım'a 'susturun bu kadını' diyecek kadar ahlaksız, edepsizce davranan CHP yetkililerine prim verecek değiliz." açıklamasında bulundu.

"CEVABINI VERECEĞİZ"

Kendisine de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından benzer hakaretlerin yapıldığını söyleyen Erdoğan, "Başkanları şahsıma, bir diğeri yine bir konuşmasında şahsıma Parlamentonun çatısı altında her türlü hakareti edepsizce yaptılar. Bunların edepsizlikleri karşısında artık susmak diye bir şey yok. Gereği neyse aynen bunlara cevabını vereceğiz." dedi.

Yorumlar