Erdoğan: YSK noktayı koyduğu zaman bizim için de mesele bitmiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul seçimleriyle ilgili son açıklamasında, "YSK noktayı koyduğu zaman bizim için de mesele bitmiştir. Ondan sonra da yola devam. Siyaset milletin maslahatını kendi menfaatinin önüne koymayı gerektirir. Türkiye’nin bekası, vatandaşlarımızın birlik ve beraberliği her türlü politik hesabın üstündedir." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: YSK noktayı koyduğu zaman bizim için de mesele bitmiştir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Memur-Sen Konfederasyonu Uluslararası “İşin Geleceği: Tehditler ve Fırsatlar” Konferansı'nda konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Geçmişimizden bugüne her türlü siyasi parti hak arama mücadelesini vermiştir. Son nokta konulana kadar da takipçisi olmuşlardır. Ama olay partime gelince niye rahatsız oluyorsunuz? Biz de sonuna kadar bu mücadelemizi vereceğiz. YSK noktayı koyduğu zaman bizim için de mesele bitmiştir. Ondan sonra da yola devam" dedi.

İstanbul seçimleriyle ilgili tartışmalara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: Seçim kanunumuz çerçevesinde yapılan hak arama mücadeleleri demokrasinin bir imkanıdır, aynı zamanda gereğidir. Dolayısıyla kimse hak arama mücadelesine girdi diye, kalkıp da burada hakaretle eleştirme yoluna gidemez. Geçmişimizden bugüne her türlü siyasi parti hak arama mücadelesini vermiştir. Son nokta konulana kadar da takipçisi olmuşlardır. Ama olay partime gelince niye rahatsız oluyorsunuz? Biz de sonuna kadar bu mücadelemizi vereceğiz. YSK noktayı koyduğu zaman bizim için de mesele bitmiştir. Ondan sonra da yola devam. Siyaset milletin maslahatını kendi menfaatinin önüne koymayı gerektirir. Türkiye’nin bekası, vatandaşlarımızın birlik ve beraberliği her türlü politik hesabın üstündedir.

Ülkemizin önünde 4,5 yıllık dönem bulunuyor. bu dönemi en verimli şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Ekonomi ve güvenlik başta olmak üzere asıl gündemimize odaklanmamız şarttır. Dönem kızgın demiri soğutma, kucaklaşma, birlik ve beraberliğimizi yeniden perçinleme dönemidir. Önümüzdeki 4,5 yıllık süreçte gayemiz, milletimizin refahını artırmak, güvenlik ve özgürlüğü koruyarak tehditleri bertaraf ederek Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırmaktır.

Terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdürürken, ülkemizin ihtiyaçları olan yapısal reformları hayata geçirmeye devam edeceğiz.

Şu anda turizmde yüzde 50 bandına ulaşmakta olan bir Türkiye var. İnşallah bu yüzde 50’nin de üzerine çıkacak. Bu çok çok önemli bir suçlama. Savunma sanayinde yüzde 20 bandında yerli üretim vardı. Şimdi ise yüzde 68’e ulaşmış bir Türkiye var. Hedef çok daha ileri. Biz kurulduğu günden beri gücünü hep milletten alan bir kadro olduk.

Gerek terör bataklıklarının kurutulması, ekonomimizin büyüme trendine girmesi için toplumumuzun bütün kesimlerine düşen görevler var. Siyasi görüş ayrılıklarımızı bir kenara bırakarak 82 milyon hep birlikte Türkiye İttifakı olarak hareket etmeliyiz. Hep beraber elimizi taşın altına koymalıyız.

Yorumlar

Ihsan bu kadar haksızlık varken seçim yenilenmezse adil olmaz