Erdoğan: Yılda 1000 ton bor karbür üreteceğiz

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen MÜSİAD Vizyoner'19 programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılda 1000 ton bor karbürün üretileceğini söyledi. Erdoğan dünyada bu oranın 8 ton olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Yılda 1000 ton bor karbür üreteceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Vizyoner'19 programında konuştu.

Geniş örgütlenme ve faaliyet alanı ile kendi alanında sayılı kuruluşları arasında yer alan MÜSİAD camiasının Türk ekonomisine katkı sağladığı için tebrik eden Erdoğan, MÜSİAD'ın Küresel ağlar ile ülkemizin kaynaklarını bir araya getiren çalışma modellerinin başarılı olacağını temenni etti.

Türkiye'nin kendi içinde çok geniş yatırım yurt dışında da çok geniş ticaret potansiyeli olan bir ülke olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk ekonomisinin toparlandığını ve yoluna devam ettiğini söyledi.

YILDA 1000 TON BOR KARBÜR ÜRETİLECEK

Yıllarca bu Türkiye'de bor madeninin değeri üzerinden spekülasyon yapıldığını ve komplo geliştirildiğini belirten Erdoğan, "Kimse bu bor nedir, nasıl çıkarılır, nasıl satılır kısmına kafa yormadı. Dertleri emek vererek kazanmak değil, afaki hesaplarla milleti kandırmaktı. AK Parti’ye yönelik saldırıların arttığı dönemde Erke dönergeci aleti müjdesini verdiler. Ortada ne icat ne cihaz ne de bedava elektrik olmadığı için balon kısa sürede söndü, patladı." dedi.

Borun kullanım alanları hakkında bilgi veren Erdoğan, Türkiye'nin bor madeni için hedeflerini şu sözlerle açıkladı: Boru aldık, işledik, ürüne dönüştürdük. Askeri kıyafetlerde, zırh olarak kullanılacak bor karbürü üretimine başlıyoruz. Balıkesir Bandırma’da temelini attığımız fabrikayı 2 yılda tamamlayacak ve yılda 1000 ton bor karbürü üreteceğiz. Dünyada 8 tondur.

KRİTİK ALTYAPILARIN KORUNMASI

Bu konuya verdiğimiz önem sebebiyle doğrudan Cumhurbaşkanlığı bünyesinde dijital dönüşüm ofisi kurduk. Milli yazılımlara, kritik altyapıların korunmasına yönelik takipleri, yapıp destekliyoruz. Dijital Türkiye platformunda bir araya getirdik. Teknoloji bizden çok daha hızlı ilerliyor. Bugün Türkiye’de 75 milyonun üzerinde geniş bant abone bulunuyor. Mobil telefon abonesi 23 milyondu bugün 83 milyonun üzerine çıktı. Fiber altyapı 364 bin kilometreyi geçtik. Fiber hat konusunda yavaş gittiğimizi görüyoruz. Firmaların fiber altyapısını hızlandırması istiyoruz.

Ülkemizdeki elektronik devlet kullanıcı sayısı 44 milyonu geride bıraktı. Türkiye Uzay Ajansı’nı kurduk. Türksat 4A’yı 2014’te uzaya göndermiştik. 2022 yılında yerli haberleşme uydumuz Türksat 6A’yı devreye almış olacağız.

Hedefimiz uçtan uca yerli ve milli haberleşme teknolojisini hizmete sunmaktır. Oldukça iyi gidiyoruz. Dijital dünyayı yakalama konusunda kararlılığımız tamdır. MÜSİAD Vizyoner 19 toplantısında yapılacak konuşmalar ülkenin geleceğine ışık tutacağını umuyorum.

Yorumlar