Erdoğan ve Stoltenberg'den ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel ziyareti kapsamında ilk olarak NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile bir araya geldi. Stoltenberg, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, "Hiçbir müttefikimiz kadar terör saldırısına maruz kalmamıştır" diyerek Erdoğan'a destek verdi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ve Stoltenberg'den ortak açıklama

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi görüşmelerde bulunmak üzere AB'nin başkenti Brüksel'e gitti. Erdoğan Brüksel ziyareti kapsamında ilk olarak NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile bir araya geldi. Stoltenberg, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, "Hiçbir müttefikimiz kadar terör saldırısına maruz kalmamıştır" diyerek Erdoğan'a destek verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Hiçbir Avrupa ülkesinin Suriye'deki çatışmalara ve insani drama kayıtsız kalma lüksü yoktur." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: NATO'dan taleplerimizin önemli bir kısmı 2012 ve 2015 yıllarında alınan kararlar temelinde Türkiye'nin savunulmasını desteklemeye yönelik tedbirlerin tam manasıyla uygulanmasına ilişkindir. Esas olan NATO'nun ülkemizin savunmasına ve terörle mücadelesine katma değer sağlamasıdır. Müttefiklerimiz, ülkemizle dayanışmalarını ayrım gözetmeden ve siyasi koşullar ileri sürmeden sergilemelidir.

 

Yorumlar