Erdoğan-Putin görüşmesi öncesinde peş peşe açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında yarın gerçekleşmesi beklenen görüşme öncesinde hem Ankara'dan hem Moskova'dan açıklamalar geldi. Açıklamalarda, görüşmeden beklentiler dile getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Ankara ve Moskova'dan peş peşe açıklamalar

Suriye'nin İdlib kentinde Esed rejimi ve Rusya'nın neden olduğu insanlık dramının sona erdirilmesi için başlatılan girişimler devam ediyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha Moskova'ya giderek Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşme gerçekleştirecek. Görüşme öncesinde ise hem Moskova'dan hem Ankara'dan açıklamalar geldi. 

Ankara'da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından, basın mensuplarının soruları üzerine açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yarınki görüşmesine ilişkin Akar, "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından görüşlerimiz, önerilerimiz, taleplerimiz muhatabı Sayın Putin'e en üst düzeyde ifade edilecek. Dolayısıyla bir çözüm bulunmaya çalışılacak. Bizim amacımız çözümdür, barışçıl yöntemlerdir, siyasi çözümlerdir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in yarın önemli bir görüşme yapacağı dile getirilerek "Bu görüşmeden beklentiniz nedir? Nasıl bir sonuç çıkmasını bekliyoruz?" sorusu üzerine Akar, şunları söyledi: "Başlangıçtan itibaren vardığımız mutabakatlar var. Onların uygulanmasında bazı sorunlarla karşılaşıyoruz. En üst düzeyde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından görüşlerimiz, önerilerimiz, taleplerimiz muhatabı Sayın Putin'e ifade edilecek. Dolayısıyla bir çözüm bulunmaya çalışılacak. Bizim amacımız çözümdür, barışçıl yöntemlerdir, siyasi çözümlerdir. Bu konuda başlangıçtan itibaren görüşlerimizi, taleplerimizi hep iletmiş bulunuyoruz. Bu husus bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından dile getirilecektir." 

GÖRÜŞME ÖNCESİNDE MOSKOVA'DAN AÇIKLAMA 

Öte yandan bir açıklama da Kremlin'den geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir araya geleceği İdlib zirvesinden ortak uzlaşı konusunda mutabık kalınacağının umulduğu ifade edildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "İdlib krizini tartışmayı planlıyoruz. Kriz, krizin nedeni, krizin zararlı etkileri hakkında ortak bir anlayışa ulaşmayı ve bir dizi gerekli ortak önlemi hayata geçirmeyi umuyoruz" açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN'A DA SORULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıdan sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Rusya ziyaretinden beklentisinin ne olduğuna ilişkin soru üzerine Erdoğan, "Bölgede süratle bir ateşkesi sağlayabilmek." cevabını verdi.

Yorumlar