Erdoğan: Millet yüzde 51,5 ile onaylamış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Kızılcahamam kampında düzenlenen kapanış oturumunda konuştu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile ilgili devam eden tartışmalara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilmesi için yüzde 51 olan seçim barajının değiştirilmeyeceğini yineledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Millet yüzde 51,5 ile onaylamış

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'daki 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın son gün çalışmalarına iştirak ederek kapanış konuşması yaptı.

Kızılcahamam kampında yapılan çalışmalar esnasında fitnenin bayağı egemen olduğunu gördüklerini söyleyen Erdoğan, "Buradaki çalışmalarımızda şunu gördüm; fitne bayağı egemen. Fitnenin egemen olduğu yerden de ne hayır ne bereket çıkar. Ülkemizde AK Parti ve şahsım söz konusu olduğunda her türlü yalanı, iftirayı üreten bir mekanizma ile bunun alıcısı bir kesim mevcuttur." dedi.

AK Parti'ye saldıranların gayesinin AK Parti yerine bir başka partiyi koymak olmadığını, AK Parti'nin temsil ettiği değerleri tümden yıkmakolduğunu söyleyen Erdoğan, "Bu bakımdan verdiğimiz mücadele kendimiz için değil, milletimiz adınadır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

İçinden geçtiğimiz dönemin gerçeği şudur, AK Parti ne kadar güçlü olursa ülkemiz de o kadar güçlüdür. Buna karşılık, AK Parti'nin zayıflaması demek Allah göstermesin, Türkiye'nin savunmasının zayıflaması demektir.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ TARTIŞMALARI

Şimdi birileri 'bunu değiştirelim.' Neyi değiştiriyorsun? Millet yüzde 51,5 ile yeni sistemi onaylamış, kabul etmiş.

"CUMHUR İTTİFAKI YÖNETİYOR"

Belediye meclisini Cumhur İttifakı yönetiyor. İstanbul'da da yönetiyor, Ankara'da da açık ara yönetiyor. AK Parti'nin girdiği tüm milletvekili ve mahalli idareler seçimlerindeki genel seviyesinin gerisine düşmedik.

Elbette milletvekilliği ve belediye başkanlığı olarak kaybettiğimiz her yerin muhasebesini yapacak, gereken tedbirleri alacağız. Fakat evvela, ortada asla bir başarısızlık, telafi edilemeyecek bir yıkım olmadığını önce kendimiz kabul edeceğiz.

Milletimiz AK Parti'den kendi iç meseleleriyle uğraşmasını değil, ülkemize daha büyük hizmetler kazandırmasını bekliyor.

Vesayetçilere, darbecilere, terör örgütlerine, iç, dış siyasi ve ekonomik tetikçilere eyvallah etmedik.

Yorumlar