Erdoğan İzmir'de halka hitap etti

- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (3) - "Birisi 'Oradan sar bana 15 mebus' diyor, öteki daha cümle bitmeden 15 milletvekilini paket yapıp gönderiyor" - "(CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu) Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' diyeceksin, kalkıp diktatörlüğün daniskasını kendin yapacaksın" - "Sanıyorlar ki Tayyip Erdoğan olmasa milletimiz bunları baş tacı edecek. Tayyip Erdoğan'ı Soros getirmedi, Tayyip Erdoğan'ı benim milletim getirdi, alırsa milletim alır"

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan İzmir'de halka hitap etti

İZMİR (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birisi 'Oradan sar bana 15 mebus' diyor, öteki daha cümle bitmeden 15 milletvekilini paket yapıp gönderiyor." dedi.

Erdoğan, AK Parti İzmir 6. Olağan İl Kongresi kapsamında, Atatürk Stadı Yerleşkesi'ndeki konuşmasında, erken seçim kararının ilan edildiği 18 Nisan'dan bugüne kadar geçen 10 günlük sürede yaşanan hadiseleri herkesin ekranlardan, medyadan takip ettiğini, ana muhalefetin ve onunla aynı telden çalanların nasıl savrulmalar yaşadıklarının görüldüğünü söyledi.

Türkiye'nin yeni yönetim sistemine geçiş kararını 16 Nisan 2017'deki halk oylamasıyla verdiklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Muhalefetin aradan geçen bir yılı aşkın sürede ne cumhurbaşkanı adaylarıyla ilgili ne de seçimde millete söyleyecekleriyle ilgili en küçük bir çalışmaları, en ufak bir hazırlıkları olmadığı ortada. Halbuki biz seçimlerin 2019 yılında yapılacağı hesabıyla hareket etmemize rağmen cumhurbaşkanı adayımızdan, yeni yönetim mimarimize kadar her konuda çocuklarımıza çoktan söz vererek göreve başlamıştık."

Seçim ittifakları meselesini dahi hukuki bir zemine kavuşturduklarını, MHP ile de ittifak yapma kararını millete ilan ettiklerini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Cumhur İttifakı buydu. Şu anda bu meydanda cumhurun ittifakı var. El eleyiz, omuz omuzayız ve bütün bunları yaparken derdimiz cumhur, yani milletin ittifakını sağlayalım. Bu ittifak çok önemli. Peki muhalefet neden bu konuda kılını kıpırdatmadı dersiniz çünkü bunların ülkeyi yönetmek, millete hizmet etmek, yeni projelerle, yeni yatırımla Türkiye'yi muhasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkartmak gibi bir dertleri yok. Üstelik öyle bir tezgah kurmuşlar ki birisi 'Oradan sar bana 15 mebus' diyor, öteki daha cümle bitmeden 15 milletvekilini paket yapıp gönderiyor."

"Bakıyorum Mecliste arka tarafta milletvekilleri ağlıyor. Niye ağlıyor? Kendi yuvası orası, kendi yuvasından genel başkanı onu kovuyor." diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ne diyor, 'Git sözde bir parti var o partiye siz hadi bakalım.' Ben de o gün 23 Nisan, Meclisteyim. Baktım ki koltuklar bomboş. Bu 15 kişi sözde partiye hala katılmamışlar. Yine onlar kendi sıralarında oturuyor. Böyle demokrasi olur mu, böyle milli irade olur mu? Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' diyeceksin, kalkıp diktatörlüğün daniskasını kendin yapacaksın. Bu milli iradeye saygısızlıktır, o 15 kişiyi seçenlere saygısızlıktır. Sen genel başkan olabilirsin ama sen, o milletvekillerini pazarlayan bir insan olamazsın. Tarih bunu Güneş Motel'de yazmıştır, bir de şimdi Bay Kemal'le yazmıştır. Bizlerin tarihinde asla ve kata bu yoktur. Zira milletimizin iradesine biz ipotek koyamayız. İnternetten oyuncak bebek siparişi verseniz inanın bu kadar hızlı servis olmaz. Ülkede maalesef şimdi bunları görmeye başladık. Meclise de yazık, o garip milletvekillerine de yazık. Bunlar siyaseti millete hizmet için değil göbeklerinden bağlı oldukları mahfillerin hesapları için yapıyorlar. Bunlar içeride ve dışarıdaki Soroslar için yapıyorlar, onların talimatlarıyla yapıyorlar."

- "Tayyip Erdoğan'ı Soros getirmedi"

Erdoğan, onların tek derdinin Recep Tayyip Erdoğan'dan kurtulmak olduğunu aktararak "Sanıyorlar ki Tayyip Erdoğan olmasa milletimiz bunları baş tacı edecek. Tayyip Erdoğan'ı Soros getirmedi, Tayyip Erdoğan'ı benim milletim getirdi, alırsa milletim alır. Milletim aldığı zaman bana düşen de el göz baş üstüne." değerlendirmesini yaptı.

İstanbul Belediye Başkanlığıyla birlikte 20 sene hizmetten başka bir şey yapmadıklarını vurgulayan Erdoğan, cemaziyelevvellerinin belli olduğunu, her şeyin ortada olduğunu dile getirdi. "Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri." diyen Erdoğan, "Biz eserlerimizle ortadayız. Sizin çapınız ne ki milletten böyle bir paye, böyle bir lütuf, böyle bir teveccüh bekliyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, seçkin sanatçılar, sporcular ve medya ile Reyhanlı'ya gittiklerini anımsattı. Orada askerler ve generallerle bir arada olduklarını, İbrahim Tatlıses'in de bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, Tatlıses'i sahneye davet etti. Tatlıses'in İzmir'den AK Parti adaylığına müracaat ettiğini dile getiren Erdoğan, Reyhanlı'da askerlerle Esat Kabaklı'nın bir parçasını söylediklerini anlatarak alandakilerle şarkıyı tekrar dinledi.

Tatlıses, Erdoğan'ın isteği üzerine Yaylalar türküsünü Zeytin Dalı Harekatı'na uyarlayarak alandakilerle seslendirdi.

(Sürecek)

Yorumlar