Erdoğan ile Putin bir araya gelecek: Dev proje açılabilir

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek üzere 8 Ocak'ta Türkiye'ye gelecek. Ziyaret kapsamında TürkAkım doğalgaz boru hattı projesinin çalışmalarının da başlatması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ile Putin bir araya gelecek: Dev proje açılabilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 8 Ocak’ta Türkiye’yi ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye'ye gelecek olan Putin'in çantasında önemli konular olacak.

ÖNEMLİ KONULAR GÖRÜŞÜLECEK

Putin'in ziyareti öncesinde açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmityriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye ziyareti tarihini duyurdu.

Peskov, Valdimir Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye’yi 8 Ocak’ta ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.. Peskov açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin’in önemli ikili görüşmeler gerçekleştireceğini ve bölgesel konuların ele alınacağını dile getirdi.

TÜRK AKIMI HATTI ÇALIŞMALARI

Dmitriy Peskov, bu açıklamasından önce yaptığı bir duyuru ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ocak 2020’de, Türk Akımı doğal gaz boru hattını açmayı planladıklarını söylemişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada, “Burada son zamanlarda yapılan telefon görüşmelerinde Putin ve Erdoğan’ın bu projeyi tüm altyapısı tamamlandıktan sonra Ocak ayının başlarında birlikte açma niyetlerini olduklarını doğrulayabilirim" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Türk Akımı doğal gaz boru hattı şu anda Sırbistan sınırında, Bulgaristan sınırından Macaristan’a kadar olan bölgede yapım aşamasında bulunuyor.

Yorumlar