Erdoğan: F-35 tavrı sürerse yeni arayışlara gireceğimizi Trump'a ilettik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirdiği grup toplantısında konuştu. ABD'ya çalışma ziyareti gerçekleştirdiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "F-35 meselesindeki mevcut uzlaşmaz tavır sürerse Türkiye'nin orta vadeli ihtiyaçlarını karşılamak için başka arayışlara girmek zorunda kalacağını Trump'a ilettik" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: F-35 tavrı sürerse yeni arayışlara gireceğimizi Trump'a ilettik

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, ABD ziyareti sırasında gündeme gelen F-35 konusunda da açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Milletvekilleri üzerindeki yük yeni sistemle artmıştır. Hiçbir milletvekili seçim bölgesini ihmal etmemeli. AK Parti milletvekili olmak demek sadece Ankara'ya gelmek demek değildir. Kendi illerine gidecekler, çalışmaları koordine edecekler. Bundan böyle kesinlik her milletvekilimiz kendi seçim bölgesini ihmal etmemeli. Ve her hafta bölgesine gidecek ve bölgesinde her zamanki uğrak yerlerine değil, bölgesinin tüm ilçelerine, mahalle veya köylerine kadar gidip, halkın hal ve hatırını soracak, bize ulaşması gerekenleri bize ulaştıracak. Bakan yardımcılarımıza ulaştırılması gerekenleri de bakan yardımcılarımıza ulaştıracak.

 ABD ZİYARETİ

Geçen hafta Trump'ın daveti üzerine ABD'ye çalışma ziyareti gerçekleştirdik. Heyetlerimizin katkılarıyla verimli toplantılar yaptık. Yaptığımız görüşmelerde aramızdaki birçok meseleye kökten bir çözüm getiremedik ama bu meselelerin ilişkilerimizi esir almasına da izin vermediğimizi tüm dünyaya gösterdik.

Türkiye-ABD ilişkilerinin zor bir süreçten geçtiği sır değil. Amacımız bu süreci geride bırakmaktır. Bölgemiz ve dünyadaki gelişmeler, ABD ile Türkiye'nin yakın olması gerektiriyor. Aramızdaki sorunlar küçük pürüzlerden ibaret. Pürüzler suni olarak büyütülmüştür. İki ülke arasındaki ilişkileri bozmaya yönelik çabaların gerçek mahiyetini en iyi gören de Sayın Trump'tır. Türkiye-ABD ilişkilerinin belirli bir seviye altına düşmemesi için inisiyatif kullanmaktadır.

TÜRKİYE MÜŞTERİ DEĞİL ORTAKTIR

100 milyar dolarlık karşılıklı ticaret hacmine ulaşma konusunda kararklılığımızı bir kez daha teyit ettik. Sorunların kilit noktası haline dönüştürülen S-400 konusunda da çözüm yolu aranması konusunda mutabık kaldık. Sayın Trump'a Türkiye'nin sistemi alma noktasına nasıl gelindiğini anlattık. Kendisi de bize hak veriyor. Türkiye'nin bu konuda adım atmayacağını Trump'a anlattık. ABD'den Patriot sistemi alma talebimizi de tekrarladık. F-35 uçaklarıyla ilgili yapılan haksızlıkları da dile getirdik. F-35'te Türkiye müşteri değil ortaktır.

Yorumlar