Erdoğan: Açık ve net söylüyorum inanın bunlar iyi günleri

Şehir ve Güvenlik Sempozyumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa ülkelerindeki güvenlik problemlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Açık ve net söylüyorum inanın bunlar iyi günleri." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Açık ve net söylüyorum inanın bunlar iyi günleri

Şehir ve Güvenlik Sempozyumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'nın güvenlik kaygıları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa'nın güvenlik kaygılarını değerlendiren Erdoğan, "Açık ve net söylüyorum inanın bunlar iyi günleri." dedi.

Avrupa'yı daha çok büyük musibetlerin beklediğini kaydeden Erdoğan, "Niye? Güvenlik sorununu tehdit eden ne kadar uyuşturucu olayı varsa bütün bunların baronları bizdeki terör örgütleriyle beraber çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasında satır başları şöyle:

Şehir ile insan arasındaki ilişkiyi anlatan Göbeklitepe’nin ülkemizde bulunması kadim coğrafyamızın büyüklüğüne işarettir.

Artık şehirlerimizin dış güvenliğini surlar ve hendeklerle koruyamayacağımız, içerideki düzeni de sadece kolluk gücüyle sağlayamayacağımız bir yere gelmiş durumdayız. Türkiye’nin yaşadığı dönüşümden şehirlerimiz de nasibini aldı. Son 17 yılda yaptığımız yatırımlarla Türkiye fiziki olarak oldukça ileri yapıya kavuştu.

Biz göğe değil, toprağa daha yakın olma gayretindeyiz

Küçük hesaplar yaparsak şehirlerimize ihanet etmiş oluruz, burada kararlı duruş şart. Dikey mimari ile şehirlerimize ihanet etmiş oluyoruz. Yatay mimari ile bir defa hem kendi medeniyetimiz inşa etmiş oluruz. Biz göğe değil, toprağa daha yakın olma gayretindeyiz.

Ülkemizde yeni gecekondu inşası kesinlikle olmadığı gibi eskilerin de önemli bir bölümü kentsel dönüşüm projeleriyle ortadan kalkmıştır.

Terörizme karşı önlem almak devlerin sorumluluğudur. Bu konuda ilkeli davranmak da mücadelenin kendisi kadar önemlidir. Bugün batı demokrasisini içine düştüğü en büyük açmaz çifte standarttır.

"Terör örgütleriyle beraber çalışıyorlar"

(Batı ülkeleri) Açık ve net söylüyorum inanın bunlar iyi günleri. Bunları daha çok büyük musibetler bekliyor. Niye? Güvenlik sorununu tehdit eden ne kadar uyuşturucu olayı varsa bütün bunların baronları bizdeki terör örgütleriyle beraber çalışıyorlar. İstanbul sokaklarını kaosa sürüklemeye çalışanların yanında yer alırken, aynı eylemler Paris'te, Londra'da, Berlin'de, New York'ta yaşandığında kimsenin gözünün yaşına bakmazsanız kimse sizin samimiyetinize inanmaz.

Kendi insanınıza ve size sığınanlara verdiğiniz değer ölçüsünde güvendesiniz demektir.

200-250 bin mülteci sınırımıza doğru hareket halinde. Bazı tedbirlerle engellemeye çalışıyoruz ama iş kolay değil zor, karşınızda insan var. Türkiye 81 vilayetine dağılmış yaklaşık 4 milyonu Suriyeli olmak üzere 5 milyonun üzerinde kişiye kucağını açarken kendi şehirlerinde yabancı istemeyenlerin insani duyarlılıklarının da inandırıcılığı kalmaz.

Yorumlar