ERDEMİR'de taşeron işçilerden servis eylemi

- Taşeron firmaya bağlı çalışanlar, bugün itibarıyla işçi servislerine alınmamalarına tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
ERDEMİR'de taşeron işçilerden servis eylemi

ZONGULDAK (AA) - Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında (ERDEMİR) çalışan taşeron firma işçileri, kuruma ait servisleri kullanmamaları yönünde alınan kararı protesto etti.

Fabrikanın Bağlık kapı girişinde toplanan taşeron firma çalışanları, 1 Mart'tan itibaren işçi servislerine alınmamalarını eleştirdi, iş başı yapmayarak karara tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Cevdet Yaman, iş yerlerine yıllardır gelip gittikleri servislere alınmama kararının taşeron işçileri mağdur edeceğini söyledi.

ERDEMİR'deki taşeron çalışanların, işçi servislerinden faydalanmaya devam etmesi gerektiğini ifade eden Yaman, "Hepimiz ERDEMİR'e hizmet ediyoruz. Çoğu arkadaşlarımız da asgari ücretle çalışan insanlar. Sonra, 'Ereğli göç veriyor.' deniliyor. Böyle olduğu için ilçe göç veriyor. 1 Mart tarihinden itibaren servise almadıklarına dair bize bilgi geldi ve almadılar. ERDEMİR gibi ağır bir sanayide çalışıyoruz, akşam eve nasıl döneceğini düşünüyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini yetkililerden bekliyoruz." diye konuştu.

İşçilerden Ahmet Şen ise karar nedeniyle köylerdeki çok sayıda kişinin işe gelemediğini belirtti.

İzzet Can da ERDEMİR'e hizmet etiklerini belirterek, "ERDEMİR'e çalıştığımız için servislere binmemiz gerekiyor. Taşeron ve müteahhit ayrımı yapılmamalı. Asgari ücretle çalışan çok kişiyiz. Köylerden gelen kişiler var. Biz burada 2. ve 3. sınıf insan muamelesi görmek istemiyoruz. ERDEMİR'e hizmet ediyorsak bizler de bu servislerden faydalanalım. Ereğli'de oturan yürüyerek gelebilir ama 100'e yakın köyden gelen arkadaşımız nasıl işe gelecek? Biz iş konusunda sıkıntı yaşamak istemiyoruz." şeklinde konuştu.

İşçiler bir süre fabrika girişinde bekledikten sonra olaysız şekilde dağıldı.

ERDEMİR yönetiminden ise konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

Yorumlar