Eray Özyağcı kimdir, nerelidir? Sinan Ateş'in katil zanlısı Eray Özyağcı yakalandı mı?

Eray Özyağcı, Sinan Ateş cinayeti zanlısı olarak aranan şüpheli Yunanistan'a kaçmak üzereyken yakalandı. Peki, Eray Özyağcı kimdir, nerelidir? Sinan Ateş'in katil zanlısı Eray Özyağcı ifadesinde ne dedi?

Google Haberlere Abone ol
Sinan Ateş'in katil zanlısı  yakalandı

Sinan Ateş cinayetinin faili Eray Özyağcı, Yunanistan'a kaçmak üzereyken yakalandı. Peki, Eray Özyağcı kimdir, nerelidir? Sinan Ateş'in katil zanlısı Eray Özyağcı yakalandı mı?

Türkiye'nin günlerdir konuştuğu Sinan Ateş cinayetiyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı.

Gelen son dakika haberine göre Ateş'in ölümüne neden olan Eray Özyağcı isimli zanlı Yunanistan'a kaçmak üzereyken sınırda yakalandı.

Aralarında Suriyelilerin Afganların olduğu mültecilerin bulunduğu bir botla birlikte Yunanistan’a kaçan tetikçi, Türk polisine teslim edildi.

Yunanistan tarafının kaçakların arasında bir tanesinin Türk olduğunu fark edince durumdan şüphelenerek hepsini geri gönderdi.

Türk polisi Edirne’de Eray Özyağcı'yı teslim aldı.

Eray Özyağcı kimdir, nerelidir? Sinan Ateş'in katil zanlısı Eray Özyağcı yakalandı mı?
Doğukan Çep

 

Eray Özyağcı işlemlerinin ardından Ankara’ya sevk edilerek savcılık işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılacak.

ERAY ÖZYAĞCI KİMDİR?

Eray Özyağcı, Sinan Ateş cinayetinde tetiği çeken isim olarak biliniyor. Tetiği çekmesini söyleyen kişi ise Doğukan Çep'ti. Çep cinayetten hemen sonra yakalananlar arasında yer alıyordu. Ancak Özyağcı ise yakalanamamıştı. 

Özyağcı'nın kim olduğunu en iyi anlatan ise yine Doğukan Çep olmuştu. Çep ifadesinde tetikçi hakkında önemli bilgiler vermişti. 

Çep'in ağzından Özyağcı’nın portresi şöyle:

“Eray Özyağcı’yı İstanbul Tuzla’daki bir kafede kalabalık bir grubun içinde tanıdım. Yanında Ö.V.A. isimli kişi de vardı. Eray’ı ilk tanıdığım dönemlerde araması olduğunu bilmiyordum. Samimiyetimiz artıkça onun da araması olduğunu öğrendim. Konuşmalarımızda yaralama ve öldürmeye teşebbüs suçlarından arandığını, çocukken sübyan cezaevinde 5 yıl yattığını söylerdi. Sanayide bir dükkanlarının olduğunu oradan gelen parayla geçindiğini anlatmıştı. Son bir yıldır sık görüşmüyoruz. Suç ortağı Ö.V.A. da aranıyordu. Tuzla’da arkadaşları adına kiraladıkları evlerde kaldıklarını bilirim. Onlarla birlikte hiçbir suça karışmadım.”

Doğukan Çep, suçtan kurtulmak için Eray Özyağcı ile yakınlığını gizliyordu. Oysa Sinan Ateş cinayetinden sadece 2 ay önce bir tahsilat işi için Kocaeli Darıca’da balık lokantasına silahlı baskın yapmışlardı. Bu baskına giderken otomobili Eray Özyağcı kullanıyordu. Doğukan Çep, bu saldırıyla ilgili ifadesinde Eray Özyağcı’nın aracı kullandığını itiraf etti.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ NEDİR?

Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile 30 Aralık 2022'de Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi'nde bir binadan çıktığı sırada motosikletli 2 kişinin silahlı saldırısına uğramıştı.

Eray Özyağcı kimdir, nerelidir? Sinan Ateş'in katil zanlısı Eray Özyağcı yakalandı mı?
Eray Özyağcı

 

Son olarak soruşturma kapsamında MHP’yle yakın bağlantıları bulunan Avukat Serdar Öktem ile gözaltına alınan Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel daha önce tutuklanmıştı.

Olayla ilgili tutuklu sayısı 18'e ulaşmıştı.

Yorumlar

yok bu fotoğraftaki eray özyağcı değildir. bu kişi emrah kayadır, cinayetle ilgisi yok
ismail Nereliymiş? Başlık var içerik yok...