Engelsiz Filmler Festivali'nde jüri belli oluyor

Engelsiz Filmler Festivali'nde Kısa Film Yarışması'nın jürisi açıklandı

Google Haberlere Abone ol
Engelsiz Filmler Festivali'nde jüri belli oluyor

Engelsiz Filmler Festivali kapsamında bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Kısa Film Yarışmasında finale kalan filmleri değerlendirecek jüri üyeleri belli oldu.

Yapılan açıklamaya göre, Puruli Kültür Sanat tarafından düzenlenen festival, fiziksel gösterimleriyle 14-16 Ekim'de Eskişehir'de, 17-23 Ekim'de Ankara'da sinemaseverlerle buluşacak.

Yarışmanın bu yılki jürisinde KLAPPE AUF! Kısa Film Festivali Direktörü Andreas Grützner, yönetmen Jale İncekol ve Hezarfen Film Galeri Kurucu Direktörü Nesim Bencoya yer alacak.

Kısa film türünün gelişimine destek olmak, bu alandaki üretimin artmasını teşvik etmek ve yönetmenlere katkıda bulunarak kısa film severlerle yönetmenleri bir araya getirmeyi amaçlayan yarışmada ödül alan isimler 22 Ekim'de açıklanacak.

Jürinin belirleyeceği "En İyi Yönetmen" ile "En İyi Senaryo" 500 dolar, "En İyi Film" ise bin dolarlık para ödülünü alacak. Sinemaseverlerin vereceği oylarla "Seyirci Özel Ödülü" verilecek.

- 7 ülkeden 13 film yarışacak

Ön jürinin değerlendirmesi sonucu Ali Kıvanç Güldürür'ün "Komşu Sesler" (Neighbouring Sounds), Elshad Elsever'in "Anahtar" (The Key), Farnoosh Abedi'nin "Gazcılar" (The Sprayer), Hilke Rönnfeldt'in "Çit" (Fence), Jamilia Azizova'nın "Gölgeler" (Shadows), Jane Ashmore'un "Aşk" (Love), Jane Devoy'ın "Sohbet" (Chatter), Majid Mirhashemi'nin "Karantina" (Quarantine), Margarethe Baillou'nun "Ve Böylece Başlıyorum" (And So I Begin), Mehdi Mahaei'nin "Galip" (A Winner), Muaz Güneş'in "Yasemin" (Jasmine), Önder Menken'in "Oyun" (Game) ile Ziba Karamali ve Emad Arad'ın "Takas" (Barter) filmleri finalde yarışacak.

Festival filmleri, Eskişehir'de Yunus Emre Kültür Merkezi'nde, Ankara’da Büyülü Fener Kızılay Sineması'nda, çevrim içi olarak da "eff2022.muvi.com" üzerinden tüm Türkiye'de ücretsiz izlenebilecek.

Film gösterimlerinin yanı sıra film ekipleriyle yapılacak söyleşiler de festivalin YouTube kanalı üzerinden erişilebilecek. Festival hakkında ayrıntılı bilgi için www.engelsizfestival.com adresi ziyaret edilebilir.

Yorumlar