Engelleri ne aşka ne de basketbola engel oldu

- Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde yaşayan bedensel engelli Solak çifti birbirlerine duydukları aşk ve basketbolda gösterdikleri başarıyla örnek gösteriliyor - Hülya Solak: - "Sporla tanıştıktan sonra daha sosyal ve hayata sevgiyle bakan bir insan haline geldim. Basketbol benim için eşimden önceki ilk aşkım diyebilirim" - Hüseyin Solak: "Bence engel hiçbir şeye engel değil, hayata küsmemek lazım. Ben aşık oldum, evlendim ve basketbol oynuyorum, engelim bunların hiçbirine engel olamadı"

Google Haberlere Abone ol
Engelleri ne aşka ne de basketbola engel oldu

AMASYA (AA) - CİHAN OKUR- Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde yaşayan bedensel engelli Hülya ve Hüseyin Solak çifti, hem yaşama azimleri hem de birbirlerine duydukları sevgiyle çevrelerindekilere örnek oluyor.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Lig'de mücadele eden Gümüşhacıköy Hayat Engelliler Spor'da forma giyen Solak çiftinin aşkları kadar sporda gösterdikleri başarı da takdir ediliyor.

Karşılarına çıkan engelleri birbirlerine duydukları aşkla aşan Solak çifti, evlerinde ve sahada birbirlerine destek oluyor.

Kamu personeli olan Solak çifti, işten eve gelip, yemeklerini yiyip, hazırlıklarını yaptıktan sonra iki yaşındaki oğullarıyla spor salonunun yolunu tutuyor.

Hülya Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görücü usulüyle evlendiklerini, kendisinin eşiyle tanışmadan önce basketbol oynadığını, Hüseyin Solak ile tanıştıktan sonra ona da basketbolu sevdirdiğini anlattı.

- "Sporla hayata sevgiyle bakan bir insan haline geldim"

Sporun hayatlarının merkezinde olduğunu ve çocuklarının da kendileriyle birlikte maçlara geldiğini anlatan Hülya Solak, şunları dile getirdi:

"Devre aralarında onunla ilgileniyorum, altını değiştiriyorum, eşim de bana yardım ediyor. Sporla tanıştıktan sonra daha sosyal ve hayata sevgiyle bakan bir insan haline geldim. Basketbol benim için eşimden önceki ilk aşkım diyebilirim. Eşimi de basketbol ile ben tanıştırdım. İlk başta 'Yapamam' diye istemedi. Daha sonra beraber spor salonuna antrenmanlara gitmeye başladık. Şimdi beraber aynı takımda oynuyoruz. Engelli arkadaşlara tavsiyem evlerine kapanmasınlar mutlaka sporun bir dalıyla uğraşsınlar."

- "Engel hiçbir şeye engel değil"

Hüseyin Solak da eşinin sayesinde basketbol oynamaya başladığını belirterek, "Hem tekerlekli sandalyeyi sürmek hem topu sürmek önceleri bana zor geliyordu ancak eşimin desteğiyle başardım ve şimdi basketbol oynadığım için çok mutluyum." dedi.

Eskiden basketbol seyircisi iken şimdi oyuncusu olmanın güzel bir duygu olduğunu dile getiren Solak, "Bence engel hiçbir şeye engel değil, hayata küsmemek lazım. Ben aşık oldum, evlendim ve basketbol oynuyorum, engelim bunların hiç birine engel olamadı." ifadesini kullandı.

Yorumlar