Engelleri aşıp 2 yılda 8 Türkiye şampiyonluğu kazandı

- Tekirdağ'da yaklaşık 8 yıl önce yüzme sporuyla tanışan mental engelli milli sporcu Ataberk Yücel, kısa sürede Türkiye şampiyonalarında ve uluslararası yarışmalarda adından söz ettirmeye başladı - Milli sporcu Ataberk Yücel: - "Ailenizde engelli bir çocuğunu varsa onları gizleyip, saklamayın, onları sportif faaliyetlere getirin. Ben mentalim, ben de bir engelliyim ve sporda çok güzel başarılara imza attım bunu herkes yapabilir." - "Türkiye'de katıldığımız şampiyonada da birincilik, ikincilik ve üçüncülüklerimiz var. Milli takıma girdikten sonra toplam 8 Türkiye şampiyonluğum var. Bundan sonraki hedeflerim arasında olimpiyatlar var. Olimpiyatlara gidip orada da altın madalya kazanmak istiyorum"

Google Haberlere Abone ol
Engelleri aşıp 2 yılda 8 Türkiye şampiyonluğu kazandı


TEKİRDAĞ (AA) - MESUT KARADUMAN - Tekirdağ'da yaklaşık 8 yıl önce yüzme sporuyla tanışan mental engelli milli sporcu Ataberk Yücel, kısa sürede Türkiye şampiyonalarında madalyalar kazandı.

Tekirdağ'da yaklaşık 8 yıl önce yüzmeyle tanışan 20 yaşındaki milli sporcu Ataberk Yücel, bu branşta kısa sürede kendisini ispatlayarak, 8 Türkiye şampiyonluğu ile Avrupa dördüncülüğü elde etti.

Milli sporcu Ataberk Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 yaşında milli takıma girdiğini ve kısa sürede önemli başarılar elde ettiğini söyledi.

Tekirdağ'da yaşayan ve yüzmede Türkiye şampiyonaları ile uluslararası yarışmalarda dereceleri bulunan mental engelli milli sporcu Ataberk Yücel, "Ailenizde engelli bir çocuğunu varsa onları gizleyip, saklamayın, onları sportif faaliyetlere getirin. Ben mentalim, ben de bir engelliyim ve sporda çok güzel başarılara imza attım bunu herkes yapabilir." dedi.

Son katıldığı Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Yüzme şampiyonası'nda, 50 metre kelebek stil ve 100 metre kurbağalamada altın madalya kazandığını ifade eden Ataberk Yücel, hedefinin uluslararası alanda çok daha önemli başarılara imza atmak olduğunu dile getirdi.

Ataberk, daha önce basketbolla ilgilendiğini ifade ederek, "Yüzmeye şans eseri başladım. Basketbolla ilgileniyordum, okulda öğretmenim yüzebileceğimi söyledi ve beni denemek istedi. Ben de yüzmeye başladıktan sonra bir daha bırakmadım. Belli bir yol aldıktan sonra 2 kere milli takım hazırlık kampına girdim. Bu kamplardan sonra 2016 yılında milli takıma seçildim ve müsabakalara katılmaya başladım." diye konuştu.


- Her gün 3 saat antrenman


"Engelli" diye eve kapanmak yerine daha çok insanların içinde olup spor aktivitelerine katılmanın insana mutluluk verdiğini belirten Ataberk Yücel, şöyle devam etti:

"Avrupa Şampiyonası'na katıldım ve orada kurbağalamada dördüncü oldum. Diğer yüzme branşlarında da beşincilik ve altıncılık elde ettim. Türkiye'de katıldığımız şampiyonada da birincilik, ikincilik ve üçüncülükler kazandım. Milli takıma girdikten sonra toplam 8 Türkiye şampiyonluğum var." ifadelerini kullandı.


- "Bundan sonraki hedeflerim arasında olimpiyatlar var"


Uluslararası yarışlarda Türkiye'yi temsil etmenin gurur verici olduğunu aktaran Ataberk Yücel, şunları kaydetti:

"Bundan sonraki hedeflerim arasında olimpiyatlar var. Olimpiyatlara gidip orada da altın madalya kazanmak istiyorum. Elimden geldiğinden daha fazla çalışarak ülkemizi orada temsil etmek istiyorum. Ailenizde engelli bir çocuğunu varsa onları gizleyip, saklamayın, onları sportif faaliyetlere getirin. Ben mentalim, ben de bir engelliyim ve sporda çok güzel başarılara imza attım bunu herkes yapabilir."

Yüzme antrenörü Anıl Bulut da Ataberk'in her yarışta önemli dereceler elde ettiğini ifade ederek, "Ataberk yüzmeye 12 yaşında başladı. Her gün 2-3 saat çalışıyor. Kısa sürede sporcumuz önemli dereceler elde etti. Bundan sonra daha da fazla çalışarak olimpiyatlarda da ondan derece bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

Yorumlar