Endonezya'da virüs, sel ve deprem

Şu ana kadar koronavirüs nedeniyle 157 kişinin hayatını kaybettiği Endonezya'da 100 bin kişi sel felaketinden olumsuz etkilenirken son olarak da deprem meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol
Endonezya'da aynı anda üç felaket

Koronavirüs ile mücadele eden ülkelerden birisi olan dünyanın en büyük İslam ülkesi Endonezya'da aynı anda üç felaket birden yaşanıyor. Virüs, deprem ve sel felaketiyle mücadele eden Endonezya'da şu ana kadar 157 kişi koronavirüs nedeniyle ölürken, 100 binden fazla insan selden olumsuz etkilendi. En son meydana gelen depremde ise neyse ki can kaybı yaşanmadı.

Endonezya'nın Doğu Nusa Tenggara eyaletinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Endonezya Meteoroloji İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG), merkez üssü eyaletin Alor bölgesinin 125 kilometre kuzeydoğu açıklarında meydana gelen depremin, yerin 10 kilometre derinlikte kaydedildiğini açıkladı.

İlk belirlemelere göre ölen veya yaralananın olmadığı deprem nedeniyle tsunami alarmı da verilmedi.

DEPREMDEN 100 BİNDEN FAZLA İNSAN ETKİLENDİ

Endonezya'nın Batı Cava eyaletinde şiddetli yağmurların yol açtığı selden 100 binden fazla kişi olumsuz etkilendi.

Endonezya Ajansı Antara'nın haberine göre, Batı Cava Eyaleti'nin başkenti Bandung'da pazar gününden bu yana etkili olan şiddetli yağmurlar, 7 bölgede sele neden oldu.

Batı Cava Afet Azaltma Ajansı yetkilisi Budi Budiman Wahyu, su baskınlarından 101 bin 644 kişinin etkilendiği belirterek, evleri zarar gören 3 bin 298 kişinin tahliye edildiğini bildirdi. 

Wahyu, bölge genelinde selzedelerin tahliye işlemlerinin sürdüğünü belirtti.

Başkent Cakarta ile Depok, Bekasi ve Tangerang kentlerinin yanı sıra Bogor ve Lebak bölgesinde yılbaşı gecesi etkili olan yağışların neden olduğu sel ve heyelanlarda 60’tan fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Ekvator kuşağındaki Endonezya'da özellikle ekim ile nisan arasında sıklıkla aşırı yağmurlardan kaynaklanan su baskınları ve heyelanlar meydana geliyor.

11'İ DOKTOR 157 KİŞİ VİRÜS NEDENİYLE ÖLDÜ

Endonezya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 11 doktorun hayatını kaybettiği bildirildi.

Endonezya Doktorlar Birliği (IDI) Sözcüsü Halik Malik, ülkede salgının ortaya çıktığı mart başından bu yana Kovid-19 nedeniyle 11 doktorun yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Virüsle mücadelede sağlık çalışanlarına moral verilmesinin önemine dikkat çeken Malik, gerekli koruyucu malzemelerin sağlık çalışanlarına sağlanması konusunda hükümete çağrıda bulundu.

Malik ayrıca yapılan Kovid-19 testleri, vaka ve ölümlere ilişkin hükümetin daha detaylı bilgi vermesini talep ettiklerini belirtti. 

Bu arada Cakarta Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi Başkanı Dwi Oktavia, başkent Cakarta'da hastanelerde görevli 84 sağlık çalışanında Kovid-19 tespit edildiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, bugün itibarıyla ülkedeki vaka sayısının 1677'ye, can kaybının 157’ye yükseldiğini açıkladı.

Kaynak: SonHaberler


İSPANYOL DOKTORLAR VİRÜSE KARŞI DUA EDİYOR

 

Yorumlar