En Çok İzlenen Türk Filmleri Listesi

En çok izlenen Türk Filmleri ya da En iyi Türk Filmleri konusunda sizlere yardımcı olmasını umduğumuz bir liste hazırladık. Dağ II, Dağ, Recep İvedik 5, Nefes: Vatan Sağolsun, Ayla ve Arif V 216 gibi filmler, Türk filmi listenizde yer alabilir. İşte en iyi Türk filmleri listesi;

Google Haberlere Abone ol
En Çok İzlenen Türk Filmleri Listesi

En Çok İzlenen Türk Filmleri Listesini sizler için derledik. Türk filmleri her geçen gün biraz daha dünyada tanınmaya başladı. Yüksek bütçeli Türk fimleri, sinemalarda da izlenme rekorları kırmaya devam ediyor. Ünlü Türk oyuncularının rol aldığı bu fimler, tatik zamanınızda sevdiklerinizle keyifli zaman geçirmenize de yardımcı olacaktır. İşte izlerken keyif alabileceğiniz en iyi Türk filmleri;

1- Dağ II filmi

Dağ II filmi, sinemada rekorlar kırarken aynı zamanda da imdb puanı da oldukça yüksek. 2016 yapımlı Dağ 2 filmi 97 bin 530 kullanıcıdan puan almayı başarmış ve puanı 9,4/10.

Dağ 2 Künye:

  • Vizyon tarihi 3 Kasım 2016 (2s 20dk)
  • Yönetmen Alper Çağlar
  • Oyuncular: Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar, Murat Serezli.
  • Tür Savaş filmi, Dram
  • Ülke Türkiye

Dağ 2 Özet ve Detaylar

Teröristlerin elinden kurtulmayı başaran iki arkadaş Oğuz ve Bekir,  6 yıl sonra özel bir görev için Özel Kuvvetler 8. Muharebe Arama Kurtarma Timi'ne katılır. Timin özel görevi ise Kuzey Irak'ta bir terör örgütü tarafından kaçırılan gazeteci Ceyda Balaban'ı kurtarmaktır. Ancak bu sefer düşman geçmişteki gibi bir tane değildir. MAK'ın karşısında bu acımasız coğrafyada birbiriyle çatışan birden fazla kuvvet vardır ve işler bu sefer hiç olmadığı kadar zordur. Gişede başarı kazanan Dağ filminin ardından gelen devam filmi Dağ 2 filminde yine başrolleri Çağlar Ertuğrul ve Ufuk Bayraktar paylaşırken Alper Çağlar da filmin yönetmenliğini ve senaristliğini üstleniyor.

Dağ 2 Fragman

2- Dağ filmi

Dağ serisinin ilk filmi. 2012 yapımlı dizi ilk sinemaya çıktığında büyük bir beğeni topladı. imdb puanı (8,1/10 Kişi: 16.045) serinin 2. filmine oranla düşük olsada Dağ filminin başarısı Dağ 2 için büyük bir alt yapı hazırladı. 

Dağ Künye:

  • Vizyon tarihi 16 Kasım 2012 (1s 30dk)
  • Yönetmen Alper Çağlar
  • Oyuncular: Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar, Fırat Doğruloğlu devamı
  • Tür Aksiyon, Savaş filmi, Dram
  • Ülke Türkiye

Dağ filmi Özet ve Detaylar

İstanbullu Oğuz bedelli askerliği tercih etmek yerine vatani görevinini kısa dönem olarak bölüğünde yerine getirmeyi tercih eder. Keçiörenli Bedir ise ne askerlerle ne komutanlarla iyi geçinebilen, başlı başına arıza bir uzun dönem erdir. Asiliğinden dolayı aldığı cezalarla da askerliği iki sene uzamıştır. Oğuz ile sürekli dalaşan ve ona ters giden Bedir, "poşetsin sen" diye küçümsediği dönemdaşıyla omuz omuza mücadeleye gireceğinden de habersizdir. Bu bölükten bir ekip, bir iletişim anteninin tamiri için görevlendirilir. Fakat habersiz biçimde teröristlerin pususuna düşerler. Ekipten sadece Oğuz ve Bedir hayatta kalır. İki genç asker aralarındaki çekişmeyi bir kenara bırakıp karşılarındaki gerçek düşmana karşı koyarlar. Amansız hava koşulları ve coğrafyaya rağmen hayatta kalarak vatanı korumak birincil vazifeleridir. Senaristliğini ve yönetmenliğini Büşra filmiyle de tanıdığımız Alper Çağlar'ın üstlendiği yapımın kadrosunda Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar ve Fırat Doğruloğlu gibi isimler yer alıyor.

Dağ Filmi Fragman

3- Recep İvedik 5 Filmi

Şahan Gökbakar'ın rol aldığı Recep İvedik 5 sinemalarda izlenme rekorları kırdı. Recep İvedik serisinin en keyifli bölümlerinden olan Recep İvedik 5 imdb üzerinde ise aynı performansı gösterememiş (3,5/10 kişi: 10.921)

Recep İvedik 5 Filmi Künye:

  • Yeniden vizyona giriş tarihi: 23 Haziran 2017 (1s 53dk)
  • Vizyon tarihi 15 Şubat 2017 (1s 53dk)
  • Yönetmen Togan Gökbakar
  • Oyuncular: Şahan Gökbakar, Orkan Varan, Deniz Ceylan devamı
  • Tür Komedi
  • Ülke Türkiye

Recep İvedik 5 filmi Özet ve Detaylar

Recep İvedik serisinin beşinci filmi olan yapımda Recep bu sefer yanındaki ekiple birlikte yarım kalan önemli bir işi tamamlamak için yollara dökülüyor. Çeşitli spor dallarında profesyonel olarak ter döken genç sporcuları müsabakalara taşımayı görev edinen İvedik, kaş yaparken yine göz çıkartıyor ve Türkiye'yi atletizm, boks, güreş vb. sporlarda temsil etmek İvedik ve ekibine düşüyor!

Filmin yönetmenliğini gelenek bozulmadan yine Togan Gökbakar üstlenirken, başrol Şahan Gökbakar'a Orkan Varan ve Deniz Ceylan isimleri eşlik ediyor. Çamaşırhane firmasının yapımcılığını üstlendiği filmde müzikler Ömer Özgür'e, görüntü yönetimi ise Gérard Simon'a emanet.  

Recep İvedik 5 - Fragman

4- Nefes: Vatan Sağolsun Filmi

Ülkemizde yaşanan terör olayları hepimizi derinden etkiliyor. Nefes: Vatan Sağolsun konusu ve oyuncu kadrosuyla büyük bir beğeni toplamıştı. Dağ karakolunda yaşananları asklerin gözü ile anlatan sinemada büyük beğeni almıştı. Nefes: Vatan Sagolsun (2009) imdb puanı ise 28 bin 578 kişi tarafından verilen oylarla 8,2/10.

Nefes: Vatan Sağolsun filmi Künye:

  • Vizyon tarihi 16 Ekim 2009 (2s 8dk)
  • Yönetmen Levent Semerci
  • Oyuncular: Cüneyt Deniz, Barış Aydın, Mete Horozoğlu devamı
  • Tür Dram, Savaş filmi
  • Ülke Türkiye

Nefes: Vatan Sağolsun filmi Özet ve Detaylar

ABD ve Avrupa'da çok yoğun kullanılsa da ülkemizde "savaş" konseptli filmler yok denecek kadar az çekilmiştir. Memleketin özel durumu bir yana, işte Nefes filmi de, konuyu ele alış biçimi açısından bir ilk sayılabilir. Bu film, güneydoğu'da Irak sınırına yakın bir ilçedeki komando tugayında bulunan ve 2365 metre yükseklikteki Karabal Tepesi'ndeki röle istasyonunu korumakla görevlendirilen bir yüzbaşı komutasındaki 40 askerin hikâyesi aktarmaktadır. Buz gibi sulardan geçtiler, tepelere tırmanıp, yamaçlardan indiler. Güneşte kavruldular, iki gün iki gece. Ellerinde tüfekleri. Sırtlarında evleri. Yüreklerinde sevdikleriyle. Sınır nedir, neresidir bilmezdi çoğu. Emir almadıkları, emir de vermedikleri bir hayattan, her şeyi emirle yaptıkları bir hayata geçtiklerinde sınırları da gördüler. Mevzilerde beklediler. Korudukları telsizden analarıyla, babalarıyla, sevgilileriyle görüşebilmek için telefon sırası beklediler. Kendilerini neyin beklediğini bilmeden günlerce, aylarca beklediler Karabal Tepe'de. Hakan Evrensel’in Güneydoğu’dan Öyküler adlı kitabının uyarlaması olan film için Tahtalı Dağı’nda bir karakol kurulmuş ve oyuncuları Türkiye’nin farklı konservatuarlarında okuyan öğrencilerden seçilmiştir.

Nefes :Vatan Sağolsun-Fragman

5- Ayla filmi

Ayla filmi ilk gösterime girdiğinde ülkemizde büyük bir yankı uyandırdı. Türkiye'nin Oscar için aday gösterdiği filmler arasında yer alan Ayla, Kore Savaşı sırasında beş yaşındaki bir kızın hikayesini konu alıyor. Gerçek bir hikayeden esinlenerek hayata geçirilen Ayla filmi imdb puanı: 8,9/10 kişi; 21.447.

Ayla Filmi Künye

  • Yeniden vizyona giriş tarihi: 15 Haziran 2018 (2s 4dk)
  • Vizyon tarihi 27 Ekim 2017 (2s 4dk)
  • Yönetmen Can Ulkay
  • Oyuncular: İsmail Hacıoğlu, Çetin Tekindor, Kim Seol devamı
  • Tür Dram, Savaş filmi
  • Ülke Türkiye

Ayla Filmi Özet ve Detaylar
Film, Kore Savaşı'nda yaşanan gerçek ve çok dramatik bir hikayeyi beyazperdeye taşıyacak. 1950 yılında savaşta yer alan Süleyman Astsubay savaş meydanında küçük bir kız bulur. 5 yaşındaki bu Koreli kız yetimdir ve nereye gideceğini bilmemektedir. Astsubay kızı yanına alır ve Ayla ismini verir. Birliğin neşesi haline gelen Ayla ile astsubay kısa sürede baba-kız gibi olurlar. Ancak 15 ay sonunda birliğin Türkiye'ye geri dönme kararı çıkar. Ayla'yı bırakıp dönmek istemeyen Süleyman Astsubay her yolu denese de Kore kanunlarını aşamaz. Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman ve yetimlere uygulanan sisteme dahil olarak yetimhaneye verilecek olan Ayla son vedalarında tekrar bir araya gelmeye söz verirler. Yıllar ikiliyi yeniden buluşturacak mıdır?...
Yönetmen koltuğunda reklam filmleriyle dikkat çeken Can Ulkay'ın oturduğu dram filmi Ayla'nın senaryosunda ise Sınav, Uzun Hikaye, Kavak Yelleri, Doludizgin Yıllar'ın da senaristliğini yapmış Yiğit Güralp'in imzası var. Başrollerini Çetin Tekindor, Taner Birsel, İsmail Hacıoğlu ve Ali Atay'ın paylaştığı filmin kadrosunda Duygu Yetiş, Büşra Develi, Erkan Petekkaya, Esra Dermancıoğlu, Deniz Seviyesi filmindeki performansı ile Milano Uluslararası Film Festivali’nden ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü alan oyuncu Damla Sönmez, Altan Erkekli, Sinem Öztürk Uslu gibi önemli oyuncular yer alıyor. Filmin müziklerini ise Fahir Atakoğlu üstleniyor.

Ayla Filmi Fragmanı

6- Arif V 216 Filmi

Ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın başrolünde yer aldığı Arif V 216, ilk 3 günde toplam 1 milyon 331 bin 691 kişi tarafından izlenerek, Türk sinema tarihinde Ocak ayında en iyi açılış yapan film oldu. Arif V 216 filmi imdb puanı: 7,7/10 Kişi: 21.500.

Arif V 216 filmi Künye

  • Yeniden vizyona giriş tarihi: 18 Mayıs 2018 (2s 6dk)
  • Vizyon tarihi 4 Ocak 2018 (2s 6dk)
  • Yönetmen Kıvanç Baruönü
  • Oyuncular: Cem Yılmaz, Ozan Güven, Farah Zeynep Abdullah devamı
  • Tür Komedi, Bilimkurgu
  • Ülke Türkiye

Arif V 216 filmi Özet ve Detaylar
Robot olan 216, insan olmanın hayalini kurmaktadır. Uzaydan dünyaya çok sevdiği arkadaşı Arif’in yanına gelir ve insan gibi yaşamaya başlar. Sıradan insanlar gibi bir yaşam sürmeye çalışsa da farklılığı kimsenin dikkatinden kaçmaz. Yeni yaşantısını alışmaya çalıştığı sırada aşk da kapısını çalmıştır. Robot olduğunu herkesten saklamaya çalışan 216 bunu başaramaz. 216’dan ilham alan bir iş adamı, onu herkese tanıtıp kopyalarını yapmak ister. Sunduğu cazip tekliflerle 216’yı kandırmayı başaran iş adamı, onun sayesinde geleceği değiştirecektir. Arif bu korkunç planı öğrenir ve hem dünyayı hem de 216’yı kurtarmak için bir mücadeleye girişir.

ArifV216 - Fragman

Yorumlar