En Büyük Şaban Faik kimdir, kim oynuyor?

En Büyük Şaban Faik kimdir, filmde Faik karakterini kim canlandırıyor ya da kim oynuyor? Kemal Sunal'ın meşhur filmlerinden "En Büyük Şaban"da Faik ile Şaban'ın hikayesi enteresan bir hal alıyor.

Google Haberlere Abone ol
En Büyük Şaban Faik kimdir, kim oynuyor?

En Büyük Şaban Faik kimdir, filmde Faik'i kim oynuyor veya filmin Faik karakterini kim canlandırıyor, oynayan oyuncunun gerçek adı nedir? Kemal Sunal'ın başrolünde oynadığı 1984 yapımı "En Büyük Şaban" filminde öne çıkan karakterlerden biri de "Faik" oluyor. Sarhoşken başka ayıkken başka bir insan olan Faik'in bu halleri Kemal Sunal'ın daha doğrusu Şaban'ın başına türlü türlü işler açıyor. Peki, En Büyük Şaban Faik kimdir, kim oynuyor?

1984 yılında çekilen Kartal Tibet'in yönetmen koltuğunda, Suphi Tekniker'in ise senaryosunu yazdığı "En Büyük Şaban" filminin ana karakterlerinden biri olan "Faik", sahroşken Kemal Sunal ile arkadaşlık yapıyor, en büyük dostu oluyor. Ancak ayıldığı zaman ise onu tanımyor. Zengin ve varlıklı bir adam olan Faik"in bu halleri Kemal Sunal'ı yani Şaban'ı zor durumda bırakıyor. Çünkü sarhoşken can ciğer kuzu sarması olan ikili ayıkken farklı dünyaların insanları oluyor. Bunun nedeni de Faik'tir. Ancak Faik bu durumunun farkında bile değildir. 

Filmde "Faik" karakterini Kamran Usluer canlandırıyor. Peki, Kamran Usluer kimdir?

Kamran Usluer 30 Mayıs 1937 tarihinde İzmir'de doğdu.

1937 yılında İzmir'de dünyaya gelen Kamran Usluer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda çeşitli oyunlarda önemli roller üstlendi. Otuz yılı aşkın emek verdiği Türk sinemasında en çok Eşkıya'daki Berfo ve Salkım Hanımın Taneleri'ndeki Halit Bey karakterleriyle tanınır.

İstanbul Şehir Tiyatrolarında uzun süre çalışmış, buradan 2002 yılında, yaş haddinden emekli olmuştur

Ayrıca, uzun yıllar seslendirme yapmıştır.

Akciğer kanseri nedeniyle uzun süre tedavi görmüş, ancak 26 Temmuz 2004 tarihinde tedavi gördüğü Acıbadem Hastanesi'nde hayatını kaybetti.


 

Yorumlar