Vatandaş isyanda: Aidat değil bu düpedüz soygun!

Hükümet birçok alanda indirim üzerine indirim haberi verirken Bizimevler sitesinde yüzde 40 zam geldi. İhlas Yapı Holding tarafından yapılan Bizimevler sitelerinde son yapılan zamlarla birlikte aidatlar, normal bir semtlerdeki kira bedellerine yetişmek üzere. Sitelerin bazılarında aidat ücretleri 627 liraya kadar yükselmiş durumda.

Google Haberlere Abone ol
Vatandaş isyanda: Aidat değil bu düpedüz soygun!

Ekonomideki gelişmeleri bahane ederek fahiş zam yapanlar kervanına İhlas Yapı Holding tarafından inşa edilen Bizimevler sitelerinin yönetimi de dahil oldu. Sitelerin yönetimi 27 Aralık 2018 Perşembe sabahı site sakinlerine attığı mesajda aidatların yüzde 40 zamlandığını açıkladı.  3+1 bir dairenin 370 lira olan aidatı bir anda 440 liraya yükseltildi. 4+1 bir dairede oturanlar ise 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren 470 lira aidat ödemek zorunda. Aidat zamlarının neye göre yapıldığı bilinmiyor. Bazı sitelerde çift tesis bahanesiyle yapılan zammın diğer sitelerde neden yapıldığına dair bir açıklama ise henüz yapılmadı.

Site sakinlerinin yoğun tepkisi üzerine site yönetimleri kendini "çift tesis" gibi bazı gerekçelerle savundu. Ancak tek tesis olan sitelerde de benzer bir zam yapıldı.

Site yönetiminin vatandaşlara attığı açıklama şu şekilde: 

Değerli site sakinlerimiz,  
Öncelikle şunu arz edelim ki, site yönetimlerinin korkulu rüyası aidatların artırılmasıdır. Hiçbir yönetici ben yaptım mantığı ile aidat artıramaz. Ancak hesap neyi gerektiriyorsa o artış yapılmak zorundadır. Yoksa burası, Esenyurt’taki bazı sitelerde gördüğümüz manzaraya döner. 
Aidat artışında ne yönetimin dediği olur, ne de site sakininin beklentisi olur. Hesap neyi gösteriyorsa o oranda artış yapılır. Maksat, yıl sonunda defteri kapatırken gelir ve giderlerin eşit olmasıdır. Geçen yılın 11 aylık harcamalarını tek tek inceleyerek. Yeni aidatları hesapladık. Arzu eden gelip hesaplarımızı inceleyebilir. Sosyal medyada paralar İhlas’a gidiyor diye pervasızca iftira atanları yüce Allah’a havale ediyoruz. Yönetime buyurun gelin, hangi hesapta hatamız var bize gösterin, yanlışımızı düzeltelim. 

BİZİMEVLER 6 SİTESİNİN YENİ AİDATLARI

Bizimevler sitelerinin 6'ncı etabında aidatlar 627 liraya kadar çıkmış durumda. 

BİZİMEVLER 3 SİTESİNİN YENİ AİDATLARI

SİTE SAKİNLERİ PROTESTOYA HAZIRLANIYOR

Site sakinleri ise gördükleri mesaj karşısında şoke oldu. Enflasyonun yüzde 20'nin altına indiğini, dolar ve euronun 5 liranın altına düşmeye başladığını ancak buna rağmen bu zammın neye göre yapıldığını anlayamadıklarını belirten site sakinleri bu durumu protesto etmeye hazırlanıyor. 

Bizimevler sitelerinin tamamında site sakinleri alınan kararı protesto etmeye hazırlanıyor. Pazar günü site yönetimlerinin önünde yapılması planlanan protesto gösteririsine bütün site sakinleri davet edildi.

VATANDAŞLAR SOSYAL MEDYA ÜZERİNDE DE İSYANDA

Vatandaşların tepkisi her platformda artmaya devam edecek gibi. Bizimevler'in sosyal medyadaki hesaplarına da yoğun şekilde tepkiler geliyor. İşte o tepkilerden biri: 

Yorumlar