Emine Yılmaz bir daha yürüyemeyebilir

New York'ta saldırıya uğrayan Türk vatandaşı Emine Yılmaz'ın yürüme yetisini kaybedebileceği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Emine Yılmaz bir daha yürüyemeyebilir

New York metrosunda saldırıya uğrayan Emine Yılmaz'ın yürüme şansının çok az olduğu belirtildi

New York metrosunda saldırıya uğrayan Türk vatandaşı Emine Yılmaz'ın, ciddi şekilde yaralandığı ve yürüme şansının çok az olduğu bildirildi.

New York polisinin raporuna göre Yılmaz'ın, pazar günü Manhattan'da bir tren istasyonunda, adının Kamal Samrade (39) olduğu öğrenilen kişi tarafından metro aracına doğru itildiği belirtildi.

Olayda, 35 yaşındaki kadının boynundan ve omuriliğinden ciddi şekilde darbe aldığı aktarıldı.

Güvenlik kameraları tarafından, olayın yaşandığı Lexington Caddesi, 63. Sokak civarında elinde kahve ile yürürken tespit edilen Samrade, polis tarafından gözaltına alındı.

Yılmaz'ın iş arkadaşı Shiv Patel de işe gittiği esnada saldırıya uğrayan Türk vatandaşının hastanede tedavisinin devam ettiğini söylerken, boynundan aşağısını hareket ettirmesi ihtimalinin çok düşük olduğu bilgisini paylaştı.

"Gofoundme" sitesinde, hastane masrafları için bir yardım kampanyası başlatan Patel, Emine Yılmaz'ın, doktorların söz konusu tespitine rağmen bir gün sonra kollarını hareket ettirmeyi başardığını fakat iyileşme sürecinin çok uzun ve ekonomik olarak zorlu olacağını ifade etti.

"Hiç kimse özellikle de sadece kendi geçimini sağlamaya çalışırken böylesine korkunç bir trajediyle yüzleşmek zorunda kalmamalı." diyen Patel'in başlattığı 200 bin dolarlık yardım kampanyasına şu ana kadar Türk vatandaşları ve Amerikalılar tarafından 10 bin doların üzerinde bağış toplandı.

New York Polis Departmanı (NYPD) verilerine göre, 2022'de New York'ta, metro raylarına itilen 5 kişiden 2'si hayatını kaybetti, bir kişi de ölümden döndü.

Yorumlar