Emekliler 1000 TL sosyal yardım alabilir mi?

Emekliler 1000 TL sosyal yardım alabilir mi, sorusu son günlerde birçok emeklinin sorduğu sorular arasında yer alıyor. Hükümet tarafından sağlanan 1000 TL yardım desteği konusunda kimlerin alabileceği veya kimlerin alamayacağı konusunda net açıklamalar gelmişti. İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
Emekliler 1000 TL sosyal yardım alabilir mi?

Emekliler 1000 TL sosyal yardım alabilir mi alamaz mı, sorusu ihtiyaç sahibi emekliler tarafından sık sık soruluyor. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan 1000 TL sosyal yardım uygulamasından kimlerin faydalanacağı bakanlık tarafından açıklanmıştı. 

Açıklamada kimlerin alabileceğinden ziyade kimlerin alamayacağı özellikle belirtiliyor.

1000 TL sosyal yardım alamayacaklar arasında "emekliler" de sayılmıştı. 

İŞSİZLİK MAAŞI ALAN 1000 TL SOSYAL YARDIM ALABİLİR Mİ?

Aynı şekilde emekliler gibi işsizlik maaşı alanlar da sosyal yardım alıp alamayacağını soruyor. Bu konuda da yine bakanlık tarafından yapılan açıklamayı baz almak durumundayız. Bakanlık açıklamasında son dönemlerde devletten herhangi bir şekilde maaş, destek, yardım, kısa çalışma ödeneği gibi para alan hiçkimsenin bu yardımdan faydalanamayacağı belirtiliyor. Yani işsizlik maaşı alanlar da maalesef bu yardımdan faydalanamıyor. Ancak yine de başvuru yapmakta fayda var.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada alamayacaklar şöyle tarif edilmişti:

- Kamu işçileri, memurlar, emeklililer, İŞKUR'un Kısa Çalışma Ödeneği ile İşsizlik Ödeneğinden yararlananlar ile 1. ve 2. fazdaki nakdi destekleri alanlar dışındaki tüm vatandaşlar.

- Her evden sadece bir kişi başvuru yapabilecek. 

- Ayrıca, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri, 4/C maddesi kapsamındaki memurlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan gelir veya aylık alanlar (emekliler) ile İŞKUR'un Kısa Çalışma Ödeneği ile İşsizlik Ödeneğinden faydalananların başvuruları değerlendirmeye alınmayacak. 

Yukarıdaki açıklamadan da anlaşılacağı üzere, "Emekliler 1000 TL sosyal yardım alamazlar". 

Emekliler için koronavirüs sürecinde Ramazan bayramı ikramiyesi konusunda olumlu bir adım atılmıştı. Buna göre, emeklinin Ramazan ayı ikramiyesi bir ay önceden ödenmişti. Emeklilere 1000 TL bayram ikramiyesi ödeniyor. Babalarından veya eşlerinden kalan emekli maaşını alanlar ise "aylık oranında" ikramiye almıştı.

Bunun dışında kalan, geliri olsa da ihtiyaç sahibiyse başvuru yaparak yardımdan faydanalanabiliyor.

 

 

Yorumlar