Emekli generaller hakkında gözaltı kararı

Türkiye'nin iki gündür konuştuğu skandal bildiriye imza atan emekli generaller hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ilk etapta 14 general hakkında gözaltı kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol
Emekli generaller hakkında gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bu sabah 14 amiral hakkında gözaltı kararı verdi. Amirallerden Cem Gürdeniz ve Türker Ertürk'ün de içlerinde olduğu 10 ismin gözaltına alındığı, 4'ünün ise ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

104 emekli amiralin gece yarısı yayınladığı Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili tepkiler çığ gibi büyüdü. Bildirideki "Türkiye'nin bekasında önemli bir yer tutan Montrö Sözleşmesinin tartışma konusu yapılmasına/masaya gelmesine neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği kanaatindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir" ifadeleri dikkat çekti.

Hükümetten peş peşe açıklamalar gelirken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı dün 'Montrö' bildirisi yayınlayan emekli amiraller hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bildiriyi TCK'nın 316. maddesi kapsamında soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, bildiriye öncülük eden isimleri tespit ettiği, o isimlerin ifadeye çağrılacağı bildirilmişti.

Emekli Amiral Cem Gürdeniz'in eşi Rengin Gürdeniz "Az önce sabah 6:30 da polisler evimize baskın yaparak Cem'i gözaltına aldılar" mesajını paylaştı.

DİĞER AMİRALLER DE GÖZALTINA ALINMAYA BAŞLADI

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı aralarında Cem Gürdeniz, Türker Ertürk, Atilla Kezek, Mustafa Özbey ve Kadir Sağdıç'ın da bulunduğu Montrö bildirisinde imzası olan 14 emekli amiralle ilgili gözaltı kararı aldı. Evlerinde arama başlatılan amirallerden 10'u gözaltına alındı. Dördünün evinde ise arama-el koyma işlemi yapıldı.

Bazı emekli amirallerin imzasıyla yayımlanan açıklamaya ilişkin soruşturmada 4 şüpheliye 3 gün içinde emniyete müracaat etmeleri için tebligat yapıldı.

 

Yorumlar