Elon Musk'tan İstanbul trafiği için proje

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Beştepe'de kabul edilen Elon Musk'un uydu ve uzay projelerinin dışında İstanbul ile ilgili bir projesinin de bulunduğu iddia ediliyor

Google Haberlere Abone ol
Elon Musk'tan İstanbul trafiği için proje

Space X şirketinin kurucusu Elon Musk'ın Türkiye ziyaretinde İstanbul trafiği hakkında bilgi almasıyla ilgili olarak ortaya çarpıcı bir iddia atıldı. Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe’de görüşen ‘Çılgın mucit’ lakaplı işadamı Elon Musk, Ankara’da kısa süre kaldı, ama birçok ziyarette bulundu. Önce Anıtkabir’i ziyaret eden Musk, daha sonra Türk kültürünü yakından tanımak için hamama ve ardından kebapçıya gitti. Musk’un şirketi SpaceX ise uzaya uydu fırlatmak için dün Turksat’la anlaşma imzaladı.

Çılgın mucitin Türkiye’ye gelmesiyle en çok tartışılan konuların başında bu ziyaretin amacı vardı. Özellikle SpaceX ile Türksat’ın işbirliği ve yerli otomobil projesi öne çıkıyordu. Ancak alınan bilgilere göre Musk, bu iki konunun dışında farklı bir konuyu da gündeme getirdi. Bu konu da, şehirlerdeki trafik sorununu yeraltı tünelleriyle otomobilleri taşıyarak çözmeyi amaçlayan proje ‘Boring Company’ şirketi oldu.

Musk’ın özellikle İstanbul’un trafik sorunu hakkında detaylı bilgiler alması akıllara Boeing Company’nin İstanbul’da pilot proje olarak gelebilme ihtimalini akıllara getirdi.

Yorumlar