Elon Musk 'dünyadaki açlığı' bitirmeye hazır

Hakkında, servetinin sadece yüzde ikisiyle dünyadaki açlığın bitirilebileceği yönünde demeçler verilen Elon Musk, bu iddianın kanıtlanması halinde söz konusu servetinin ilgili kısmını hemen satmaya hazır olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Elon Musk 'dünyadaki açlığı' bitirmeye hazır

Birleşmiş Milletler yetkilisi, dünyada açlığın bitirilebilmesiyle ilgili ilginç bir kıyaslama yapınca benzer şekilde ilginç bir karşılık aldı.

BM yetkilisi, dünyadaki açlığın çok kolay bir şekilde bitirilebileceğini hatta bunun için sadece Elon Musk'un servetinin yüzde ikisinin yeteceğini savunmuştu.

Elon Musk ise servetinin küçük bir kısmıyla dünyadaki açlığın çözülebileceği iddiasına tepki gösterdi.

Dünya Gıda Programı Direktörü'nün dünyadaki açlık krizinin çözümü için yaptığı çağrıya, Elon Musk'tan çok konuşulacak bir cevap geldi.

Geçtiğimiz günlerde bir BM Dünya Gıda Programı Direktörü David Beasley, “Musk’ın servetinin yüzde 2'si dünyadaki açlığı çözer” açıklamasında bulunmuştu.

Beasley bu çağrıyı tekrarlayarak, en zenginler listesinin tepesindeki iki kişi olan Elon Musk ve Jeff Bezos’a özel olarak harekete geçme çağrısı yapmıştı.

Beasley, sadece 6 milyar doların 42 milyon insanın ölmesini engelleyebileceğini söyledi.

Musk, konu ile ilgili Twitter’dan yaptığı açıklamada, “6 milyar doların dünyadaki açlığı nasıl çözeceğini tam olarak bu twit'e açıklayabilirse, Tesla hissesini hemen şimdi satacağım ve yapacağım. Ancak açık kaynak muhasebesi olmalı, böylece halk paranın nasıl harcandığını tam olarak görebilmeli” dedi.


 

Yorumlar