Elma sirkesi nasıl yapılır, elma sirkesinin faydaları nelerdir?

Elma sirkesi nasıl yapılır, elma sirkesinin faydaları nelerdir?

Google Haberlere Abone ol
Elma sirkesi nasıl yapılır, faydaları nelerdir?

Elma sirkesi nasıl yapılır, elma sirkesinin faydaları nelerdir?

Evde sirke yapmaya karar verdiyseniz öncelikle süreci öğrenip hazırlıkları tamamlamanız gerekir.

Sonra kısa sürede hazırladığınız sirke bir süre sonra kullanımınıza hazır olacaktır. Sirke yapmaya başlamadan önce şunları bilmeniz gerekir:

Sirke için kırmızı elma tercih edin ve tatlı olanları kullanın. 

Meyvelerin çürük kısımlarını ayıkladıktan sonra sirke yapın. 

Sirke olması için elma kabuklarının rolü büyüktür. Bu yüzden kabuklar soyulmadan elmalar kullanılmalıdır. 

Sirkenin oluşması için sirke mayası gereklidir. Sirke anası da denilen maya önceki sirkelerin üstünde oluşan jel kıvamlı sirkedir. Bununla yeni sirkenizi yapabilirsiniz.

İlk kez sirke yapıyorsanız maya olarak nohut, bulgur ve şeker kullanılmaktadır. Eğer varsa şeker yerine organik balla yapılan sirke çok daha lezzetli olur. 

Sirkenizi plastik yerine cam kavanozlara yapmaya özen gösterin.

İlk olarak elmaları güzelce ovarak yıkayın. Sonrasında dörde kesin ve sirke yapacağınız kavanoza doldurun. Çekirdek ya da sapını çıkarmanıza gerek yoktur. Sirkemizi en son süzeceğimiz için bunlar kendiliğinden ayrılır. 

Kavanoz dolduysa üzerine su, tuz ve sirke anasını ekleyin ve ağzına bir tülbent parçasını koyun ve üzerine kapağı kapatın. Sirke fermente olacağı için hava alması gerekir. Bu yüzden ilk 20 gün boyunca kavanozu açın karıştırın ve geri kapatın. Biriken gaz çıkacaktır. 20 günden 40. Güne kadar sirkeye ellemeden bekleyin. Artık elmalar dibe çöker ve sirke üste çıkar. 40 gün sonunda artık sirke kullanıma hazırdır. 

Sirkenin üzerinde beyaz bir jel tabaka oluşacaktır. İşte bu sirke anasıdır. Bunu atmayın ve sonraki sirke yapımlarında yeniden kullanın. Eğer sirke anası yoksa aynı yöntemi uygularken maya olarak nohut, bulgur ve şeker koyun. Birer tutam koymanız yeterlidir. Eğer varsa şeker yerine bal koyarak çok daha güzel bir sirke elde edebilirsiniz. 

ELMA SİRKESİNİN FAYDALARI

Elma sirkesi , bakımına düşkün her insanın kullandığı doğal ürünlerin başında geliyor. Peki elma sirkesi faydaları nelerdir? Lekeler için elma sirkesi nasıl kullanılır? Zayıflamak için elma sirkesi faydalı olur mu? Cilt güzelliği için elma sirkesi nasıl kullanılır? İşte detaylar

Elma sirkesinin güzelliğini önemseyenler için faydası çoktur. Örneğin kepekli saçlar için. 1 litre su bardak sirke ile karıştırın. Saçlar yıkandıktan sonra bu karışım ile iyice durulayın. Saçlarınızın hem parlak görünmesini sağlar hem de kepek gibi bir sorundan yüzde yüz kurtulmuş olur. Bu uygulama en az bir ay boyunca da kez tekrarlanması gerekir.

Sivilceler için

Bir bardak su üzerine bir çay kaşığı sirke ilave edilir. Daha sonra pamuk yardımı ile sivilcelerin üzerine günde 3 – 4 defa uygulanır.

Vücuttaki  ağırlığı atmak için

1 lt su üzerine 1 çay kaşığı bal ile 2 çay kaşığı elma sirkesi eklenip iyice karıştırılır. Elde edilen bu karışım sabahları aç karnına içilir.

Lekeler için

1 bardağın yarısı kadar eşit miktarda su ile sirke bir kapta kaynatılır. Bu karışım ılıdıktan sonra cilt pamuk yardımı silinir. Ara vermeden düzenli olarak her gün uygulandığında ciltteki lekeler yok olur.

Yorumlar