En ucuz elektrikli araba fiyatı ne kadar en uygun elektrikli araç hangisi, hangi marka, 2022 güncel fiyat listesi?

En ucuz elektrikli araba fiyatları ne kadar en uygun elektrikli araç hangi marka, 2022 güncel fiyat, elektrikli arabalar arasında en uygun fiyatlı olanı hangi markanın hangi modelidir? Akaryakıt fiyatlarının tavan yapmasından sonra vatandaşlar ulaşımın daha uygun yöntemlerini araştırmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
En ucuz elektrikli araba fiyatları ne kadar 2022?

En ucuz elektrikli araba fiyatı ne kadar en uygun elektrikli araç hangisi, hangi marka, 2022 güncel fiyat listesi? sorusu akaryakıt fiyatlarından sonra daha da önem kazanmaya başladı. Rusya-Ukrayna savaşından sonra dünya genelinde yaşanan akaryakıt krizi ve artan fiyatlar araç sahiplerini ve yeni araç almak isteyenleri kara kara düşündürüyor. Türkiye'de motorin ve benzin fiyatlarının 20 liranın üzerine çıkmasıyla birlikte ortalama bir deponun dolum maliyeti 1000 TL civarına çıkmış oldu. Hal böyle olunca vatandaşlar da elektrikli araçlara yönelmeye başladı. Peki, En ucuz elektrikli araba fiyatları ne kadar en uygun elektrikli araç hangi marka, 2022 güncel fiyat listesi?

Türkiye'de şu anda aslında elektrikli araba ve uygun fiyat ifadeleri kullanıldığında ilk akla gelen Togg yerli araba oluyor; ancak bu tamamen bir beklenti. Çünkü henüz fiyatının ne kadar olacağı konusunda net bir açıklama yapılmadı. Fiyatı konusunda birkaç açıklama var; bu açıklamalardan yola çıkarsak C segmentinde elektirkli arabaların en ucuzu yerli araba olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Togg çıkmadan elektrikli araba almak çok da mantıklı görünmüyor; zira o segmentteki elektrikli arabaların fiyatları hayli uçuk görünüyor. Daha düşük model ve sınıflardaki araçlar ise malum çok da tercih edilmiyor. Zaruri ihtiyaç olarak tercih edenler ise mecburen alıyor.

İşte Türkiye'de satılan elektrikli araçlar arasında en ucuz olanlardan bazıları: 

RENAULT TWIZY FİYATI NE KADAR?

Renault Twizy, Türkiye'de sıfır olarak da satın alabileceğiniz en uygun fiyatlı elektrikli otomobil. Aralık ayının başında 400 bin TL'ye kadar çıkan aracın şu andaki liste fiyatı 337 bin lira.

En ucuz elektrikli araba hangisi, en az yakan elektrikli arabalar hangileridir?
Renualt Twizy

 

Renualt Twizy'nin ikinci el fiyatı ise ortalama 200 bin lira civarında seyrediyor. Bu arada; iki kişilik kompakt bir yapıya sahip olan aracın 100 kilometre menzil sunduğunu unutmayın. Yani bu araç, daha çok şehir kullanımına uygun.

RENAULT ZOE FİYATI NE KADAR?

Türkiye'de satın alabileceğiniz en ucuz elektrikli arabalardan bir tanesi de Renault Zoe. 400 kilometre civarında menzile (WLTP) sahip olan aracın sıfırı 647 bin TL fiyata sahiptir. Aracın ikinci el piyasasına baktığımızda 450 bin TL gibi fiyatlara Zoe almak pekala mümkün.

En ucuz elektrikli araba hangisi, en az yakan elektrikli arabalar hangileridir?
Renault Zoe

 

SMART FORTWO ELEKTRİKLİ ARABA FİYATI NE KADAR?

Mercedes-Benz aracılığıyla Türkiye'ye getirilen Smart'ın Fortwo modeli, 160 kilometre civarı menzil sunuyor. 3 kapılı bir araç olarak karşımıza çıkan aracın sıfır model fiyatları kaldırılmış olsa da bu aracın ikinci eline ulaşmak isterseniz, 650 bin TL'yi gözden çıkarmanız gerekiyor.

HYUNDAİ KONA ELEKTRİKLİ FİYATI

Hyundai KONA, yalnızca şehir içinde değil, şehirler arası yolculuklarda da işinizi görebilecek bir model.

En ucuz elektrikli araba hangisi, en az yakan elektrikli arabalar hangileridir?
HYUNDAİ KONA

 

Zira bu aracın 484 km menzili bulunuyor. 786 bin TL'ye sıfırına ulaşabileceğiniz Hyundai KONA Elektrik'in ikinci eli ise çok az sayıda ve fiyatlar sıfırlardan daha yüksek. Görünen o ki KONA Elektrik sahipleri, kur farkını şimdilik yansıtmamışlar.

ELEKTRİKLİ BMW İ3 FİYATI NE KADAR?

BMW i3, sıfır kilometrede 1 milyon TL'nin üzerinde fiyata sahip olsa da ikinci elde daha farklı bir durum söz konusu. 325 kilometre menzil ve BMW kalitesini tüm hatlarıyla sunan araç, 460 bin TL gibi fiyatlarda da bulunabiliyor.

MİNİ COOPER SE ELEKTRİKLİ FİYATI

Otomobil tutkunları Mini Cooper'ı zaten çok iyi bilir. Bu araç yıllardır piyasada ve çok da seviliyor. Mini Cooper SE ise geleneksel tasarımı elektrikle buluşturuyor. Sıfırı 1 milyon 40 bin lira civarında olan Mini Cooper SE, ikinci el ilan sitelerinde 8000 bin TL'den başlayan fiyatlarla bulunabiliyor.

Elektrikli araba fiyatları en ucuz ne kadar, en ucuz elektrikli araç hangisi, fiyat listesi?
Elektrikli araba fiyatları en ucuz ne kadar, en ucuz elektrikli araç hangisi, fiyat listesi?

 

HONDA E ELEKTRİKLİ ARABA FİYATI NE KADAR?

Honda'nın sevilen tam elektrikli modeli E, Türkiye'ye resmen giriş yapmadı. Ancak bazı oto galeriler, bu aracı yurt dışından ithal etmiş durumdalar. 220 kilometre menzil sunan bu elektrik motorlu araca sahip olmak isterseniz, 900 bin TL'yi gözden çıkarmanız gerekiyor. Aracın ikinci el modelleri henüz yok.

Türkiye'de satılan elektrik motorlu araç modelleri elbette bunlardan ibaret değil Örneğin BMW'nin i3 dışında tam elektrikli motora sahip 3-4 modeli daha Türkiye'de satılıyor. Öte yandan, Mercedes, Jaguar, Tesla ve Porsche gibi otomobil markalarına ait tam elektrikli modeller de mevcut. Ancak bu saydığımız araçlara 1,5 milyon TL'nin altında ulaşmak pek de mümkün değil.

Şu anda Türkiye'de satılan yüksek fiyatlı elektrikli arabalar da dahil markaların tamamı şöyle:

Kaynak: WebTekno


 

Yorumlar